Social

Un tren încărcat cu tehnică militară, deraiat de un lanț, la Brașov

schedule 18 mar. 2023, 08:03

Un tren încărcat cu tehnică militară, deraiat de un lanț, la Brașov
Foto: Electra Ghiza/Facebook.com

Un tren cu 11 vagoane, încărcat cu tehnică militară, care trebuia să ajungă la exercițiu, a deraiat în apropiere de localitatea Beia din județul Brașov. Totul s-a întâmplat după ce un lanț de pe garnitură a agățat o șină metalică, abandonată pe calea de rulare. Nimeni nu a fost rănit.

Brașov: Tren cu tehnica militară, deraiat de un lanț

Circulația pe calea ferată din România devine din ce în ce mai periculoasă. La aproape o săptămâna de când un tren de călători a intrat în unul de marfă în Teleorman, a mai deraiat o garnitură. De această dată, în Brașov. 

La ora 20:30, la ieșire din Halta Beia, penultimul vagon al trenului cu tehnică militară auto a deraiat de la al doilea boghiu cu aproape 12 centimetri. 

Taburile aparțineau companiei Manevră ALTHEA din cadrul Batalionului 341 Infanterie „Constanța” și se întorceau de la un exercițiu militar desfășurat la poligonul de la Cincu. Până ân data de 20 martie, infanteriștii din Constanța sunt în poligonul Cincu, unde se pregătesc pentru o misiune de menținere a securității. 

Un lanţ cu care era legat un transportor s-ar fi desprins şi ar fi lovit şina chiar în dreptul roţilor. Garnitura s-a oprit la aproximativ 150 de metri în spatele meu.

Lanțul, asemănător cu cele folosite la fixarea blindatelor pe vagoane, ar fi căzut de pe platforma celui de-al nouălea vagon. Al zecelea a deraiat. 

Între stațiile Cața și Beia s-a circulat o perioadă pe un singur fir. O bucată de şină aflată chiar pe mijlocul căii ferate a fost agăţată, îndoită şi chiar călcată de garnitura militară. 

Trenul cu 11 vagoane era încărcat cu trei camioane militare și 10 transportatoare blindate. În urma acestui eveniment, nicio persoană nu a fost rănită. 

La fața locului s-au deplasat reprezentanții autorităților competente care cercetează cauzele producerii acestui incident, precum și echipele intervenție feroviară pentru eliberarea gabaritului.

CFR a anunțat că până la redeschiderea circulaţiei în condiţii de siguranţă pe respectivul fir, pot fi posibile întârzieri ale trenurilor de călători, dar și ale altor trenuri din graficul de circulație pentru a se asigura legăturile la trenurile întârziate. 

Pas important pentru România în dosarul Visa Waiver

Vor călători liber românii în SUA, în viitorul apropiat?

Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!
EUR
EUR: 4.9219 RON
-0.00190
USD
USD: 4.6021 RON
0.02500
GBP
GBP: 5.618 RON
-0.00480
HUF
HUF: 1.2327 RON
0.01170
BGN
BGN: 2.5165 RON
-0.00090
CHF
CHF: 4.9593 RON
0.03030
Convertor valutar

Rezultat: ---