Externe

Comisia Europeană investighează TikTok pentru protecția minorilor și conformitatea cu DSA

schedule 19 feb. 2024, 16:27

Comisia Europeană investighează TikTok pentru protecția minorilor și conformitatea cu DSA
https://pixabay.com/photos/tiktok-social-media-app-tik-tok-5323006/
Comisia Europeană anchetează TikTok pentru conformitatea cu DSA, vizând protecția minorilor și transparența publicității.

Comisia Europeană a demarat o anchetă oficială împotriva platformei de social media TikTok, pentru a verifica dacă aceasta respectă Actul legislativ privind serviciile digitale (DSA), cu un accent deosebit pe protecția minorilor și transparența publicității. Anunțul a fost făcut luni, marcând o etapă semnificativă în eforturile de reglementare a serviciilor digitale la nivelul Uniunii Europene.

Ancheta se concentrează pe mai multe aspecte cheie: modul în care TikTok evaluează și atenuează riscurile sistemice, inclusiv cele legate de designul sistemului său și algoritmii care pot induce dependență comportamentală; respectarea confidențialității și securității minorilor, în special în ceea ce privește setările implicite de confidențialitate; și furnizarea unui registru fiabil pentru comunicările publicitare.

Comisarul pentru piața internă, Thierry Breton, a subliniat importanța protecției minorilor în mediul online și a declarat că TikTok, atingând milioane de copii și adolescenți, trebuie să se conformeze pe deplin reglementărilor DSA. Comisia a avertizat că, în cazul în care TikTok nu va respecta aceste cerințe, s-ar putea confrunta cu sancțiuni semnificative, inclusiv o posibilă interdicție în Uniunea Europeană.

Pe lângă aceste preocupări, Comisia va investiga și presupusele deficiențe ale TikTok în ceea ce privește accesul cercetătorilor la datele publice ale platformei. Acest demers nu exclude posibilitatea inițierii de proceduri suplimentare pentru alte încălcări ale DSA sau alte acțiuni de asigurare a respectării legislației de către alte autorități.

Investigația vine în contextul în care, în septembrie anul trecut, TikTok a fost amendat cu aproape 350 de milioane de euro pentru încălcarea regulilor de protecție a datelor (GDPR), în prelucrarea informațiilor referitoare la minori.

Această inițiativă a Comisiei Europene reflectă o tendință globală de intensificare a supravegherii platformelor de social media și de impunere a unor standarde mai stricte pentru protecția utilizatorilor, în special a minorilor.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00050
USD
USD: 4.65 RON
-0.01390
GBP
GBP: 5.818 RON
0.00140
HUF
HUF: 1.2774 RON
-0.00380
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00030
CHF
CHF: 5.0964 RON
-0.00730
Convertor valutar

Rezultat: ---