O nouă materie în școlile din România
Vicepreședintele Agenției Naționale pentru Sport a venit cu propunerea către Ministerul Educației pentru a introduce educația nutrițională în școli fie ca materie aparte sau ca modul în cadrul orelor de sport.
Părinții s-au declarat mulțumiți de o asemenea inițiativă și spun că sunt de acord cu un asemenea curs pentru copiii lor. Ba mai mult, această materie este un prim pas spre o educație alimentară, o conștientizare a importanței nutriției corecte, importanța acesteia asupra sănătății corpului. Această disciplină este potrivită, mai ales că România se află pe un loc destul de înaintat în ceea ce privește obezitatea infantilă.
"Obiectivul nostru major - introducerea acestei discipline noi de educaţie nutriţională în şcoli, la nivelul gimnazial - trebuie finalizat, implementat fie ca materie de sine stătătoare (cazul ideal), fie ca modul de studiu în cadrul orelor de sport sau ale unor discipline conexe. Sănătatea şi educaţie nutriţională a copiilor noştri sunt esenţiale pentru viitorul nostru ca naţiune. Cu sprijinul vostru, al tuturor părinţilor şi factorilor de decizie din România, putem să aducem această schimbare şi să ne asigurăm că tinerii noştri cresc puternici şi sănătoşi", a subliniat vicepreşedintele ANS.
Anterior, ministrul Educației, Ligia Deca, a anunțat că începând cu anul școlar 2023-2024, elevii claselor a XI-a vor studia o nouă materie obligatorie. Ministra a semnat ordinul prin care va fi introdusă materia numită "Istoria Evreilor. Holocaustul".
Citește și:
O nouă materie va fi obligatorie începând cu noul an școlar
ONU avertizează că urmează o nouă creștere a prețului la produsele alimentare
Culorile care îți vor aduce noroc în 2023. Poartă aceste nuanțe pentru a atrage energii pozitive
"Este important să onorăm memoria victimelor Holocaustului și să ne asigurăm că ce s-a întâmplat în istoria mondială recentă nu va fi uitat. În acest sens, am semnat astăzi Ordinul privind programa aferentă disciplinei „Istoria Evreilor. Holocaustul” pentru elevii claselor a XI-a și a XII-a. Este esențial ca elevii să cunoască această perioadă tragică din istorie. Prin urmare, începând din anul școlar 2023-2024, această disciplină devine obligatorie, în conformitate cu prevederile Legii 276/2021.", a anunțat Ligia Deca într-o postare făcută pe Facebook.
Ministra Educației a menționat că noul curriculum propune elevilor nu doar cunoașterea istoriei evreilor și a momentelor tragice petrecute la jumătatea secolului trecut, ci și dezvoltarea unor valori umaniste și al toleranței, respectiv atitudini specifice cetățeniei democratice care trebuie formate și consolidate pe parcursul anilor de liceu.