Social

Când se încălzește apa mării. Turiștii vor să petreacă vacanța de Sfânta Maria pe litoral

schedule 11 aug. 2023, 08:58

Când se încălzește apa mării. Turiștii vor să petreacă vacanța de Sfânta Maria pe litoral
Foto: Popescu - Valceanu Marius/Shutterstock

Se apropie cu pași repezi vacanța de Sfânta Maria, iar la mare cu greu se mai găsește un loc liber. În cele mai populare stațiuni, anume Mamaia, Vama Veche, Costinești și Eforie, gradul de ocupare este de 90%. Vremea, însă, ne dă papitații, după ce în ultimele zile am avut temperaturi de toamnă. Află dacă apa mării va fi caldă pentru această minivacanță. 

Vacanța de Sfânta Maria, pe litoral. Apa mării se va încălzi?

La mare, forfota a început de joi, când au avut loc și primele pregătiri ale Forțelor Navale Române pentru Ziua Marinei. Iar primii turiști au furat deja startul în vacanța de Sfânta Maria și de distrează la mare.

Singura neplăcere: vremea, care nu e cea pe care turiștii au dorit-o. Apa mării e tot rece. Joi a avut 17...18 grade Celsius. Vestea bună este că se va încălzi de duminică, au transmis meteorologii. Atunci, va atinge 20...22 de grade Celsius, în funcție de stațiune. 

Și gradele din termometre vor crește. În weekend vor ajunge la valoarea de 30 de grade Celsius. Pe asta mizează și hotelierii, care se așteaptă la un val de turiști, cel mai mare din acest sezon: peste 200.000. Deja 90% din camerele de pe litoral sunt rezervate.

Pregătiri pentru Ziua Marinei

Pregătirile pentru Ziua Marinei sunt în toi, căci, ca în fiecare an, militarii Forțelor Navale Române vor susține spectacole pe uscat, pe apă, dar și în aer. Din programul de anul acesta nu vor lipsi demonstraţiile de luptă cu nave de război şi scafandri Joi, la bordul fregatei Regina Maria, a avut loc un exercițiu demonstrantiv: simularea unui incendiu la bord.

„Avem o grupă stabilită prin rolurile navei care participă şi luptă cu focul de la iniţierea acestuia până când a fost stins. Trebuie să o facem la modul cel mai realist pentru că aşa cum ne pregătim, aşa vom şi lupta”, explică Silviu Constantineanu, comandant secund.

Ziua Marinei va fi sărbătorită în Constanţa, Mangalia, Tulcea, Galaţi, Brăila şi Bucureşti.  

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9758 RON
0.00070
USD
USD: 4.6438 RON
-0.00650
GBP
GBP: 5.82 RON
-0.01820
HUF
HUF: 1.269 RON
-0.00280
BGN
BGN: 2.5441 RON
0.00030
CHF
CHF: 5.0948 RON
-0.01160
Convertor valutar

Rezultat: ---