Educație

Profesori de elită, copii fără meditații și zero toleranță la bullying: oferta Școlii Evrika, cea mai nouă școală privată din București

schedule 06 sept. 2023, 18:00

Școala Evrika – cel mai nou proiect educațional semnificativ pentru învățământul primar și gimnazial din Capitală – vrea să rezolve două probleme mari cu care se confruntă părinții și copiii: meditațiile și bullyingul de la școală. 


Ce spune Marcel Bartic, directorul Școlii Evrika, despre acest proiect semnificativ din zona învățământului privat primar și gimnazial:

„Militez de ceva vreme pentru o schimbare de abordare a modului în care ne raportăm la actul educațional Echipe peste echipe, consultanți peste consultanți, generații după generații de școlari și tot nu avem un cadru coerent, simplificat și adecvat, zic eu, la cerințele vremurilor noastre, când vorbim de metodă. Conținutul, altă poveste: ce și cât folosim pentru a forma un elev pentru viață?
Ce și cât îi trebuie cu adevărat? Școala Evrika este, cred eu, răspunsul la aceste întrebări. Pe de o parte, înțelegerea față de modernizarea, adaptarea metodei de predare și, pe de altă parte, acel aer boem al școlilor de altădată, în care „poezia” copilăriei, a unui nou început, se întâlnește cu rigorile educației, cu bunele maniere și valorile morale solide de care are nevoie fiecare copil, pregătit cu adevărat pentru orice provocare.”

Alexandra Chirea, profesoară de franceză la Colegiul Național Gheorghe ȘINCAI, acum parte și din echipa Școlii Evrika, ne vorbește puțin despre școala „cu sens”:

„Strada Negustori numărul 1, Palatul Negroponte – unde are sediul Școala Evrika - am putea spune mai degrabă că este o adresă cu mai multe sensuri. Sigur, vorbim de o clădire istorică, din centrul Bucureștiului, absolut spectaculoasă. Dar cred că ceea ce dă sens unei școli sunt oamenii ei: elevii, profesorii, părinții.
Putem avea toată baza materială din lume: ceea ce ne diferențiază sunt relațiile dintre oameni, încrederea copiilor, dar și a părinților, performanța copiilor tăi și satisfacția pe care o ai, ca profesor, când ei reușesc. De aici pleacă viitorii ingineri, profesori, doctori, de aici pleacă, în toate direcțiile, oamenii care vor schimba lumea în multe... sensuri. ”

Pe strada Negustori la numărul 1, în centrul Bucureștiului, Școala Evrika își așteaptă cu nerăbdare primele serii de elevi. Promisiunea cu care echipa Școlii Evrika pleacă la drum este un model de școală modernă, dar care păstrează ceva din aerul interbelic al școlilor, cu profesori cu experiență și un proces de învățare și comportament riguros pus la punct, cu valori și educație solide.

În Școala Evrika sunt studiate toate disciplinele din curriculumul național elaborat de Ministerul Educației Naționale, subsumate unor teme transdisciplinare concepute la nivel de ciclu de învățământ. Atelierele diverse, incluse în cost, sunt susținute de nume sonore din cultura română, care au două roluri: consolidează informațiile deja primite la clasă și canalizează interesul copiilor spre diverse arii de cunoaștere.

Există o singură clasă pe an de studiu, formată din 15 copii: un model educațional menit să creeze legături puternice între micii colegi, să le genereze un apetit intens și permanent pentru cunoaștere, să imprime – la nivel mental și spiritual – un spirit unic de echipă, de empatie și respect.

Cum va fi absolventul Școlii Evrika? Un copil trecut printr-un proces educațional aparte, cu profesori mentori și colegi de echipă care l-au format și i-au pregătit primii pași în viață, într-un mediu special, caracterizat de șarm, distincție și echilibru. Un copil perfect adaptabil, creativ, puternic în echipă, disponibil la efort și determinat, informat, cu gândire critică, independent.

Pentru înscrieri, adresați-vă la admitere@scoala-evrika.ro sau sunați la 0725 173 926.

Aflați mai multe despre Școala Evrika pe https://www.scoala-evrika.ro/ 

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00050
USD
USD: 4.65 RON
-0.01390
GBP
GBP: 5.818 RON
0.00140
HUF
HUF: 1.2774 RON
-0.00380
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00030
CHF
CHF: 5.0964 RON
-0.00730
Convertor valutar

Rezultat: ---