Special

Sfântul Andrei dă startul sezonul de schi. Lista pârtiilor deschise de azi

schedule 30 nov. 2023, 07:58

Sfântul Andrei dă startul sezonul de schi. Lista pârtiilor deschise de azi
Foto: SILVIU MATEI / AGERPRES FOTO

Pârtie! În acest an, avem parte de un sezon de schi timpuriu și, în mai multe stațiuni de la munte, administratorii au pornit tunurile de zăpadă pentru a fi pregătiți în minivacanța de 1 Decembrie. Iată lista pârtiilor deschise de Sfântul Andrei!

Lista pârtiilor deschise de Sfântul Andrei

Distracția a început deja în Poiana Brașov, cu două luni mai devreme față de iarna trecută, când pârtiile s-au deschis tocmai pe 28 ianuarie.

Ninsorile abundente și faptul că instalațiile pentru zăpadă artificială au putut fi puse în funcțiune au făcut posibil acest lucru. De azi, iubitorii de schi pot merge pe toate pârtiile din zona superioară a Masivului Postăvaru, iar în Poiana Brașov sunt deschise deja pârtiile pentru începători Bradul și Stadion. 

Grijă mare la bani, totuși. Ar trebui să luați mai mult la voi, căci tarifele au crescut cu 17%. Fiecare urcare pe munte, în funcție de pârtia aleasă, are un anumit număr de puncte. O cartelă cu zece astfel de puncte costă 65 de lei pentru adulți și 35 de lei pentru copii. 

Însă brașovenii vor avea regim special. În fiecare miercuri, vor plăti doar jumătate din prețul unui skipass. Persoanele cu dizabilități, de asemenea, cu 10%. 

De Sfântul Andrei, se deschid pârtii și în Predeal, la Straja, în Cluj, la Buscat, și în Maramureș, la Cavnic. Și pe Transalpina se va schia zilele acestea. 

„Rânca nu se dezminte. Tot timpul există un Dumnezeu mai aproape de noi cu 1.700 de metri. Şi e normal că aici tot timpul avem zăpadă, peste o jumătate de metru”, a transmis Constantin Pănescu, hotelier, pentru Observator

La Straja, se lucrează continuu. Administratorii au pus în funcțiune 45 de tunuri de zăpadă artificială pentru a deschide pârtia pe 30 noiembrie. 

„Vom avea din acest sezon în Straja cinci telescaune funcţionale, o telegondolă şi patru teleschiuri”, Alin Părău, administrator pârtii Domeniul schiabil Straja. 

Țara noastră are 218 de pârtii omologate, cu un total de 189 de kilometri. 

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9759 RON
-0.00010
USD
USD: 4.6361 RON
0.00770
GBP
GBP: 5.8194 RON
0.00060
HUF
HUF: 1.2736 RON
-0.00460
BGN
BGN: 2.5441 RON
CHF
CHF: 5.0891 RON
0.00570
Convertor valutar

Rezultat: ---