Social Lifestyle Special

Minivacanța de 1 Decembrie. Ce destinație surpriză au ales românii în acest an

schedule 30 nov. 2023, 07:41

Minivacanța de 1 Decembrie. Ce destinație surpriză au ales românii în acest an
Foto: ROMPRES/FOTO

Românii vor avea pare de vreme perfectă în minivacanța de 1 Decembrie din acest an. Cine vrea zăpadă, găsește un tablou de vis la munte. Cine iubește marea, va avea parte de o surpriză foarte plăcută, căci pe litoral vor fi câteva zile de primăvară. 

Destinația românilor pentru minivacanța de 1 Decembrie

A fost multă forfotă, miercuri, la recepțiile hotelurilor de pe litoral. Mulți turiști au început deja minivacanța de 1 Decembrie. 

„Momentan, gradul de ocupare este de 60%, dar oaspeţii continuă să sune şi noi ne aşteptăm la un 80% pentru minivacanţa de 1 decembrie”, a spus Elena Drăghici, șef recepție hotel, pentru Observator. 

Iar cine nu s-a hotărât încă unde vrea să-și petreacă zilele libere, poate să meargă spontan la mare. Vremea ține cu ei. Va fi primăvară!

Meteorologii au anunțat vreme frumoasă pe litoral, de minivacanța de 1 Decembrie, cu temperaturi care vor ajunge până la 19 grade Celsius. 

Hotelurile au și oferte speciale pentru această perioadă. La Eforie, un pachet all-inclusive începe de la 600 de lei pe noapte, în medie, iar la Mamaia cazarea cu mic-dejun costă de la 270 de lei în sus.

„Masa tradiţională va conţine, bineînţeles, fasolea tradiţională la ceaun. Partea din preparate din porc, din carne de porc, dar şi dulciuri şi alte preparate pregătite foarte bine de către chefii noştri bucătari”, Clima Mihaela, șef recepție. 
„De sfântul Andrei vom avea o cină festivă cu o seară tematică, mediteraneană, cu preparate din peşte, fructe de mare. Pe 1 decembrie îi vom aştepta cu fasole cu ciolan, grătar la foc de lemne, pastramă”, Alexandru Maximilian, chef bucătar.

Mii de turiști au ajuns deja la munte

Mulțu turiști au ales, în acest an, de 1 Decembrie, muntele, nerăbdători să dea de zăpadă. La Rânca, oamenii sunt așteptați cu muzică live și preparate tradiționale. O noapte de cazare costă între 150 și 250 de lei. 

„Încerăm să aducem nişte formaţii de lăutari autentici, să cânte lângă tuciurile cu sarmale, fasole, ciolan, cârnăciori afumaţi şi ce se serveşte în general de 1 Decembrie”, Constantin Pănescu, hotelier.

Deși neașteptat, lunând seama cel mai recent episod de iarnă autentică, 1 Decembrie aduce primăvară în unele zone. La Brașov se anunță 17 grade Celsius vineri, iar la București termometrele vor arăta 20 de grade sâmbătă. 

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9765 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6373 RON
0.00130
GBP
GBP: 5.8018 RON
0.00490
HUF
HUF: 1.2662 RON
0.00090
BGN
BGN: 2.5444 RON
CHF
CHF: 5.0832 RON
0.00110
Convertor valutar

Rezultat: ---