Meteo

Cum va fi vremea de 1 Decembrie. Vor fi temperaturi neobișnuite pentru această perioadă

schedule 27 nov. 2023, 11:57

Cum va fi vremea de 1 Decembrie. Vor fi temperaturi neobișnuite pentru această perioadă
Foto: Shutterstock

Minivacanța de 1 Decembrie îi va întâmpina pe români cu o vreme numai bună pentru distracție și mai ales pentru activități în aer liber, la parade sau chiar terase. De Ziua Națională a României, valorile termice vor fi neobișnuite pentru această perioadă din an, mai ales după cele mai recente episoade de iarnă autentică. Temperaturile prognozate pentru 1 Decembrie se anunță a fi peste normalul datei din calendar și vor ajunge în sudul țării și în București la 13-15 grade Celsius.  

Vremea de 1 Decembrie, Ziua Națională a României

„Temperaturile vor fi în mare parte cu mult peste normalul perioadei de început de decembrie. În zonele din sud, și în București, nu sunt excluse 13 – 15 grade Celsius. Mai sunt de așteptat precipitații în jumătatea de nord a țării, dar în general slabe cantitativ”, a declarat directorul ANM, Florinela Georgescu, la Digi 24.

De azi, vremea se va îmblânzi, dar vor continua să fie temperaturi destul de scăzute pentru această perioadă a anului, de sfârșit de noiembrie. Valorile maxime vor fi minus 4 - minus 5 grade Celsius în depresiuni și vor ajunge la 5 grade Celsius în sudul țării și în Capitală.

Vor fi precipitații mixte în nordul, vestul și centrul teritoriului, iar la munte vor fi vânt și ninsori. Marți, însă, vom avea un nou episod cu precipitații în cea mai mare parte a țării. Sunt așteptate ninsori la munte, lapoviță în Crișana, Maramureș, Transilvania, și mai mult ploaie în rest. Acest episod pe fondul unor temperaturi în creștere. Miercuri, vor fi maxime de 3-10 grade Celsius, iar la malul mării posibil chiar peste 13 grade Celsius. 

Cum va fi vremea la munte în minivacanța de 1 decembrie

Zilele de 30 noiembrie, Sfântul Andrei, și 1 decembrie, Ziua Națională a României, sunt libere legale, iar în acest an pică joi și vineri. Astfel, românii se vor bucura de o minivacanță de 4 zile. 

Vremea la Brașov 

În orașul de la poalele Tâmpei va fi frig, însă va fi o vreme numai bună de plimbare în oraș. Pe 30 noiembrie sunt așteptate ninsori. În schimb, pe 1 decembrie, va fi soare cu nori și o temperatură maximă de 0 grade Celsius. 

Foto: accuweather.com

Prognoza meteo la Predeal

În Predeal, meteorologii anunță valori termice mai scăzute decât în Brașov, în minivacanța prilejuită de 1 Decembrie. Temperatura maximă va ajunge la -4 grade Celsius, iar temperatura minimă va coborî până la -7. 

Vremea la Sinaia

Cei care vor alege să petreacă minivacanța de 1 Decembrie la Sinaia trebuie să știe că pe 30 noiembrie, de Sfântul Andrei, vor avea parte de zăpadă din belșug, iar termometrele vor arăta cel mult minus 2 grade Celsius, ceea ce înseamnă că se va depune un strat nou de omăt. 


SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00050
USD
USD: 4.65 RON
-0.01390
GBP
GBP: 5.818 RON
0.00140
HUF
HUF: 1.2774 RON
-0.00380
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00030
CHF
CHF: 5.0964 RON
-0.00730
Convertor valutar

Rezultat: ---