Sport

Val de sprijin pentru Simona Halep după acuzațiile de dopaj. Marile nume din tenis cred în nevinovăția sa

schedule 22 mai 2023, 09:51

Val de sprijin din partea marilor nume din tenis pentru Simona Halep, după o nouă acuzație din partea Agenției Internaționale de Integritate a Tenisului. Antrenorul Patrick Mouratoglou acuză deschis faptul că ancheta este una nedreaptă, pentru că româncei i s-au respins pe bandă rulantă dovezile nevinovăţiei. Antrenorul Darren Cahill, cel cu care constănțeanca a câștigat primul Grand Slam, spune că o susține 100%. La fel și multe alte actuale sau foste jucătoare de tenis. 

Simona Halep, sprijinită de marile nume de tenis după acuzațiile de dopaj

După 8 luni de la suspendarea Simonei Halep pentru dopaj cu Roxadustat, antrenorul Patrick Mouratoglou a făcut câteva afirmații surprinzătoare pe rețelele sociale. A spus că a recurs la această metodă pentru că nu mai este convins că Agenția Internațională de Integritate a Tenisului face o investigație corectă. 

„Sunt extrem de șocat de felul în care este dus acest caz. Am crezut că ITIA va urmări obiectivul de a stabili adevărul. Dar în mod evident încearcă să demonstreze culpa ei, chiar dacă ea a avut posibilitatea de a aduce multiple dovezi ale nevinovăţiei ei încă din decembrie 2022”, a scris Patrick Mouratoglou pe internet. 

Francezul a cerut forului sportiv, în declaraţia întinsă pe patru pagini, „să înceteze această hărțuire de neconceput și constantele amânări ale audierii” fiindcă știe că „nu e NICIO ȘANSĂ să fi făcut vreodată ceva ce e ilegal”.

Simona Halep: „Nu cer să fiu tratată preferențial. Vreau doar să fiu judecată”

Simona Halep a declarat încă de luna trecută că cere doar să fie judecată cât mai repede de Tribunalul independent de la Londra.

„Nu cer să fiu tratată preferenţial. Vreau doar să fiu judecată. E cea mai mare luptă pe care am dus-o vreodată în viaţa mea, în cariera mea. Am simţit sprijinul emoţional din partea oamenilor, a fanilor, a tuturor până la urmă. Simt că ei au încredere în mine că nu aş fi luat ceva care este interzis. Şi asta mă face să mă simt puternică, să mă întorc pe teren şi să lucrez din greu să ajung la nivelul la care eram înainte sau poate chiar mai sus”, a declarat Simona Halep.

Darren Cahill este, de asemenea, de partea româncei. „ncrederea în Simona şi sprijinul meu pentru ea sunt de neclintit. Aştept să-şi prezinte cazul cât mai repede”, a transmis antrenorul australian.

Alte mari nume din tenis care cred în nevinovăția Simonei Halep

Fosta mare campioană Chris Evert îi susţine şi ea cauza. Într-o postare, americanca a spus că „e foarte greu pentru mine să cred că a folosit substanţe dopante”.

Și fostul număr 1 mondial Ashleigh Barty a spus recent, într-un interviu, că „e greu să găsești pe cineva care nu și-ar dori ca Simona să revină în tenis și să facă ceea ce iubește să facă, adică să concureze pe marile scene ale sportului, împotriva celor mai bune jucătoare din lume”. 

Audierea Simonei Halep ar trebui să aibă loc în data de 28 mai. Însă, conform unor surse, ar urma să fie amânată cel puțin trei săptămâni, din cauza noilor acuzații legate de nereguli ale pașaportului biologic al sportivei românce.

Ilie Năstase nu dezarmează după noile vești proaste despre Simona Halep

Fostul mare tenismen Ilie Năstase a avut și el un mesaj de susținere pentru Simona Halep după noua acuzație de dopaj, după cea din luna octombrie 2022. 

„Nu sunt doctor şi nu am cum să ştiu despre ce este vorba în acest paşaport biologic. Pe vremea noastră nu exista aşa ceva. Dar, chiar vorbeam cu domnul Ţiriac despre asta.
Au aşteptat prea mult cu audierile. În intervalul acesta, Simona Halep a pierdut turnee, puncte şi bani. Nu ştiu de ce s-a amânat atât de mult audierea, din octombrie până în prezent. E de neînţeles. În ceea ce priveşte noile acuzaţii de care mi-aţi spus, să nu ne grăbim.
Ce dacă au dat comunicat oficial? Au mai fost comunicate şi nu s-au confirmat. Eu n-aş fi aşa sigur că lucrurile stau aşa şi există alte nereguli. Deci, vă propun să nu ne grăbim să tragem concluzii şi să vedem", a spus Ilie Năstase pentru Fanatik

Agenția Internațională de Integritate a Tenisului anunță a doua acuzație adusă Simonei Halep

ITIA confirmă că Simona Halep a fost acuzată de încălcare suplimentară şi separată a Programului antidoping de tenis (TADP), legată de nereguli din paşaportul biologic al sportivului (ABP).
Simona Halep a fost suspendată provizoriu din octombrie 2022, ca urmare a testării pozitive pentru substanţa interzisă Roxadustat la US Open în august anul trecut", se arată într-un comunicat postat de ITIA pe site-ul oficial.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9763 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6386 RON
0.01810
GBP
GBP: 5.8067 RON
-0.01890
HUF
HUF: 1.2671 RON
-0.00220
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00020
CHF
CHF: 5.0843 RON
0.00950
Convertor valutar

Rezultat: ---