Social

Cea mai ieftină staţiune de pe litoralul românesc, de 1 Mai. 150 lei noaptea de cazare

schedule 26 apr. 2023, 09:47

Cea mai ieftină staţiune de pe litoralul românesc, de 1 Mai. 150 lei noaptea de cazare
Foto: CRISTIAN NISTOR / AGERPRES FOTO

Minivacanța de 1 Mai pe litoralul românesc se anunță mai scumpă decât anul trecut, mai aglomerată și fără multe plaje amenajate. Totuși, există o stațiune mai ieftină, unde noaptea de cazare pornește de la 150 de lei, cel puțin dacă ți-ai organizat relaxarea din timp.

Costinești, cea mai ieftină stațiune de pe litoralul românesc, de 1 Mai

Festivalul Beach Please din acest weekend, aflat la a doua ediție, dă startul verii la mare, la Costinești. 60.000 de locuri de cazare sunt disponibile în staţiune, iar 80% sunt deja rezervate.

Tot aici au fost și cele mai ieftine prețuri. O noapte de cazare pornește de la 150 de lei. Topul este completat de Vama Veche și Mamaia, cu tarife începând de la 250 de lei.

Însă condițiile lasă de dorit. Turiștii așteptați pe litoral vor găsi prea puține beach baruri sau toalete, căci tocmai săptămâna viitoare vor fi depuse ultimele oferte pentru închirierea lor. 

„De 1 mai de obicei nu se face plajă. Turiştii care vin, nu pun preţ pe plaja amenajată sau neamenajată. E timpul acesta pe care operatorii de plajă îl vor câştiga până când vor putea să amenajeze plajele. Turitşii vor alege sectoare de plajă pe care vor găsi aceste facilităţi şi vor lăsa goale acele suprafeţe pe car nu vor întâlni facilităţile necesare”, a declarat Corina Martin, Federația Asociațiilor de Promovare Turistică. 

Și drumul până la distracție va fi anevoios

Până la cazare, însă, prima dată drumul le va da bătăi de cap șoferilor. Compania de Drumuri nu suspendă lucrările de consolidare la podul de la Fetești începute în urmă cu patru luni. Prin urmare, pe un tronson de aproape un kilometru se va circula pe o singură arteră, în ambele sensuri.

Vești bune de la CFR Călători pentru minivacanța de 1 Mai

CFR Călători a anunțat că a introdus trenuri suplimentare, special pentru perioada de 1 Mai, începând de joi și până marțea viitoare. Vor fi 11 curse din marile orașe. Din București, garniturile vor porni din oră în oră. 

În perioada 27/28 aprilie – 1/2 mai 2023, față de trenurile deja existente în programul de circulație, CFR Călători va asigura legături cu trenuri directe din București Nord, Iași, Suceava, Arad, Craiova, Satu Mare, Baia Mare, Oradea, Cluj Napoca, Târgu Mureș, Brașov spre Constanța și stațiunile de pe litoral, inclusiv Mangalia.

„De asemenea, călătorii din regiunile țării au la dispoziție și serie de conexiuni rapide din capitală, pe fondul existenței unui mers de tren cadențat (la 1-2 ore) pe ruta București Nord – Constanța”, anunță CFR Călători într-un comunicat de presă. 

În aceeași perioadă, compania transmite că va suplimenta și trenurile pe cele mai circulate rute, în funcție de disponibiltățile tehnice de material rulant, cu vagoane clasă, de dormit și cușetă, pentru asigurarea mobilității pasagerilor în condiții de siguranță, securitate și confort spre destinațiile de vacanță.

Programul trenurilor directe SPRE litoral poate fi accesat AICI.

Programul trenurilor directe DINSPRE litoral poate fi accesat AICI.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 18 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

25 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00010
USD
USD: 4.6687 RON
-0.00620
GBP
GBP: 5.8125 RON
0.00330
HUF
HUF: 1.261 RON
0.00270
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00010
CHF
CHF: 5.1404 RON
-0.01130
Convertor valutar

Rezultat: ---