Social

Cardurile de alimente vor continua și în 2024. Anunțul făcut de Marcel Ciolacu

schedule 20 dec. 2023, 10:43

Cardurile de alimente vor continua și în 2024. Anunțul făcut de Marcel Ciolacu
SânnicolauTV/Youtube

Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important pentru românii care dețin carduri de alimente.

Cardurile alimentare, continuate și în 2024

Vești bune pentru români înainte de sfârșitul anului! Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că plafonarea prețurilor la energie și gaze, dar și plafonarea adaosurilor comerciale la alimentele de bază, vor continua și în anul 2024.

"Vom prelungi cele două măsuri fundamentale care au dus la scăderea inflației: plafonarea prețurilor la energie și gaze și plafonarea adaosurilor comerciale la cele 21 de categorii de alimente de bază. Anul viitor, niciun român nu va plăti mai mult la facturi! ”, a declarat Marcel Ciolacu.

Oficialul susține că doi ani de eșec total al politicilor energetice naționale, care au culminat cu liberalizarea prețurilor la energie în plină pandemie, au fost cel mai puternic atac la adresa românilor și a mediului de afaceri românesc.

Ciolacu susține că România are acum cea mai generoasă schemă de plafonare la energie din Europa, care va continua și în 2024.

„Dacă nu luam măsuri, populația ar fi stat în beznă și frig și mare parte din industrie s-ar fi închis. Astăzi, avem cea mai generoasă schemă de plafonare la energie din Europa, pentru că ea acoperă cea mai mare parte din populație și economie. Vom continua să facem asta și anul viitor! Am alocat banii în buget pentru ca schema de plafonare să meargă mai departe.
În același timp, vom continua să investim masiv pentru ca românii să aibă acces la energie mai ieftină. Programul privind instalarea de panouri fotovoltaice nu se modifică", a spus Marcel Ciolacu. 

Totodată, premierul României a menționat că în noul an se va continua și sprijinul oferit de stat sub formă de carduri de alimente.

"În plus, am negociat în PNRR - prin programul Repower EU - un buget de 1,4 miliarde de euro prin care vom finanța zeci de mii de români, majoritatea din mediul rural, pentru a deveni independenți din punct de vedere energetic. Este cel mai ambițios program de modernizare a gospodăriilor din istoria României!
În paralel, vom prelungi și măsura privind plafonarea adaosurilor comerciale la 21 de categorii de alimente de bază. În plus, îi anunț pe toți posesorii cardurilor pentru alimente că acestea vor funcționa și anul viitor, urmând să fie alimentate cu 250 de lei, la fiecare două luni", încheie Marcel Ciolacu. 

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00050
USD
USD: 4.65 RON
-0.01390
GBP
GBP: 5.818 RON
0.00140
HUF
HUF: 1.2774 RON
-0.00380
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00030
CHF
CHF: 5.0964 RON
-0.00730
Convertor valutar

Rezultat: ---