Social

Pensiile românilor vor ajunge mai devreme în luna aprilie. Anunțul ministrului Muncii

schedule 07 apr. 2023, 15:56

Pensiile românilor vor ajunge mai devreme în luna aprilie. Anunțul ministrului Muncii
Matej Kastelic/Shutterstock

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunțat că pensiile românilor vor ajunge mai rapid în luna aprilie, cu ocazia sărbătorilor de Paști. Astfel, pensionarii vor putea să își facă liniștiți cumpărături pentru masa de Paști.

Românii își vor primi pensiile mai devreme în aprilie

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunțat că românii își vor primi pensiile mai rapid în luna aprilie, în contextul sărbătorilor de Paști. Pensionarii vor putea să își facă cumpărături pentru meniul de Paști.

”Pensiile se plătesc în această lună cu patru zile mai devreme, adică până la data de 11 aprilie, astfel încât părinții și bunicii noștri să aibă timp pentru a-și face cumpărăturile specifice sărbătorilor pascale. Le transmit un gând bun tuturor!”, a scris Marius Budăi pe o rețea socială.

Unii români au pretenția ca pensia să le fie aducă de poștaș, în timp ce alți pensionari vor ca pensia să le fie virată pe card. Cei care nu vor fi găsiți acasă, pensia și talonul de pensie pot fi ridicate de la ghișeele poștale, în termen de două zile lucrătoare după ultima zi de plată a lunii respective.

Cardurile sociale vor fi încărcate din nou cu o tranșă de 250 de lei

Pe lângă pensiile pentru luna aprilie, românii vor mai beneficia și de a doua tranșă de 250 de lei pentru alimente și mese calde, din cadrul programului „Sprijin pentru România”. Ieri, ministrul Muncii a anunțat că până de Paște, și cardurile sociale vor fi încărcate cu o nouă tranșă de 250 de lei.

Până în sărbătorile pascale, încărcăm voucherul de alimente cu cei 250 de lei, pentru că Guvernul României, în şedinţa de ieri, a aprobat decalarea termenului pentru voucherele alimentare şi încărcarea lor cu cei 250 de lei până la sărbătorile de Paşti. (…) În acest fel, în Săptămâna Mare, încărcăm cardurile cu cei 250 de lei pentru cei 2.400.000 de beneficiari pe care îi avem în cadrul programului Sprijin pentru România. (…) Am fixat ca şi termen data de 13 aprilie, să se poată folosi oamenii şi să cumpere cele necesare pentru sărbătorile de Paşte”, a declarat Marius Budăi.

De asemenea, și Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) a anunţat devansarea cu o săptămână a plăților pentru beneficiarii de indemnizație de şomaj, cu ocazia Sărbătorilor Pascale. Prin urmare, 45.000 de beneficiari ai acestor plăți vor primi banii înainte de 16 aprilie 2023.

Totodată, facem precizarea că devansarea este valabilă şi pentru persoanele care îşi primesc indemnizația de șomaj prin virament bancar.”, au menționat reprezentanții ANOFM.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 18 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

25 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00010
USD
USD: 4.6687 RON
-0.00620
GBP
GBP: 5.8125 RON
0.00330
HUF
HUF: 1.261 RON
0.00270
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00010
CHF
CHF: 5.1404 RON
-0.01130
Convertor valutar

Rezultat: ---