Social

Poșta Română, anunț pentru beneficiarii cardurilor de energie: „Aducem vești bune pentru milioane de români!”

schedule 07 nov. 2023, 08:41

Poșta Română, anunț pentru beneficiarii cardurilor de energie: „Aducem vești bune pentru milioane de români!”
Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene/Facebook

Poșta Română a venit cu un anunț important pentru milioane de români care beneficiază de cardurile de energie.

Anunț important pentru români din partea Poștei Române

Poșta Română a transmis o veste bună pentru milioane de români care beneficiază de cardurile de energie. Potrivit ministrului Investițiilor și Proiectelor Europene, Adrian Câciu, termenul cardurilor de energie va fi prelungit.

”Aducem vești bune pentru milioanele de români care beneficiază de cardurile de energie! Termenul de valabilitate a cardurilor de energie se va prelungi până la data de 31 martie 2024, conform declarațiilor ministrului Investițiilor și Proiectelor Europene, Adrian Câciu.
Decizia a fost luată în urma discuțiilor cu reprezentanții Comisiei Europene, iar gospodăriile vulnerabile vor avea posibilitatea să treacă cu bine peste anotimpul rece”, au scris reprezentanții Poștei Române pe o rețea socială. 

De asemenea, Poșta Română amintește că beneficiarii pot plăti cu aceste carduri facturi curente sau restante, doar pentru locul de consum de la domiciliul beneficiarului. Cu un singur card de energie se pot face mai multe achitări către mai mulți furnizori, până la epuizarea sumei. 

Totodată, pentru a plăti facturile cu cardul de energie, se pot folosi cele 3 metode:

Poșta Română mai menționează că trebuie să ai asupra ta următoarele documente: 

  • Cardul de energie (primit prin Poșta Română); 
  • Actul de identitate al beneficiarului (sau document de împuternicire, care poate fi și olograf, în cazul beneficiarilor care nu se pot deplasa, și actul de identitate al împuternicitului și al beneficiarului); 
  • Factura (curentă sau restantă) ori alt document justificativ (înștiințare de plată din partea furnizorului SAU certificat de validare a datoriei din partea asociației de proprietari/locatari, în cazul plății încălzirii în sistem centralizat de termoficare). 
„Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene va face toate demersurile pentru modificarea rapidă a legislației naționale. Poșta Română este partenerul MIPE în implementarea programului de sprijin al persoanelor vulnerabile pentru plata facturilor la energie electrica și facturilor pentru încălzirea locuințelor”, se mai arată pe pagina Poștei Române. 

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 13 voturi
Nu: 21 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

34 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9709 RON
-0.00170
USD
USD: 4.567 RON
-0.02020
GBP
GBP: 5.897 RON
0.00890
HUF
HUF: 1.2719 RON
0.00200
BGN
BGN: 2.5416 RON
-0.00090
CHF
CHF: 5.1374 RON
0.00590
Convertor valutar

Rezultat: ---