Social

Angajații Poștei Române anunță grevă generală după eșecul negocierilor pentru contractul colectiv de muncă

schedule 20 mar. 2024, 13:25

Angajații Poștei Române anunță grevă generală după eșecul negocierilor pentru contractul colectiv de muncă
Bogdan Vacarciuc V / Shutterstock
Angajații Poștei Române amenință cu grevă generală din cauza eșecului negocierilor salariale.

Angajații Companiei Naționale „Poșta Română” au anunțat declanșarea unei greve generale ca urmare a eșecului negocierilor pentru noul contract colectiv de muncă. Sindicaliștii din cadrul Blocului Național Sindical (BNS) și Sindicatului Lucrătorilor Poştali din România (SLPR) au precizat că, în lipsa unui acord satisfăcător, vor intra în grevă generală, ceea ce ar putea afecta distribuția pensiilor și a ajutoarelor sociale, precum și serviciile de justiție.

Negocierile au fost îngreunate de lipsa unui mandat clar pentru echipa executivă a Poștei Române și de acuzațiile privind negocieri paralele cu o organizație sindicală „de casă”. Sindicaliștii solicită o creștere salarială de 400 de lei net și o majorare a sporurilor de loialitate cu un procent între 5% și 10%. În ciuda acestor tensiuni, conducerea Poștei Române susține că majoritatea angajaților nu au participat la greva de avertisment și că activitatea companiei, inclusiv distribuția pensiilor și serviciile de justiție, nu va fi perturbată.

Compania a comunicat că a avut o creștere solidă a cifrei de afaceri și că salariile angajaților au fost plătite la timp, cu promisiunea unor creșteri salariale viitoare. Totuși, în lipsa unui acord, angajații sunt pregătiți să declanșeze greva generală, care ar putea avea loc la sfârșitul lunii curente sau la începutul lunii aprilie.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9758 RON
0.00070
USD
USD: 4.6438 RON
-0.00650
GBP
GBP: 5.82 RON
-0.01820
HUF
HUF: 1.269 RON
-0.00280
BGN
BGN: 2.5441 RON
0.00030
CHF
CHF: 5.0948 RON
-0.01160
Convertor valutar

Rezultat: ---