Social

Grevele din Europa dau peste cap concediile românilor. Ce ne sfătuiesc specialiștii pentru a nu rămâne fără vacanțe și fără bani

schedule 10 iun. 2023, 09:29

Grevele din Europa dau peste cap concediile românilor. Ce ne sfătuiesc specialiștii pentru a nu rămâne fără vacanțe și fără bani
Foto: Shutterstock

Grevele angajaților din aeroporturi sau chiar ale piloților din mai multe țări europene pot da peste cap concediile românilor. Mai mult, NATO desfășoară, timp de 11 zile, cel mai amplu exercițiu aerian european din istoria Alianței, ceea ce ar putea aduce la schimbări importante pentru zborurile comerciale. Sfaturile specialiștilor pentru a nu rămâne fără vacanțe și fără bani. 

Sfaturile specialiștilor pentru a nu rămâne fără concedii și fără bani în timpul grevelor din Europa

În plin sezon de vacanțe, nemulțumirile adunate până acum ale angajaților din aeroporturi ne-ar putea pune pofta de călătorii în cui. Din această lună, angajaţii mai multor aeroporturi din Europa vor intra în grevă. În Marea Britanie, peste 2.000 de agenți de securitate nu vor mai lucra timp de o lună pe Aeroportul Heathrow, iar în Spania sindicaliștii amenință că piloții nu vor mai ridica avioanele de la sol în weekenduri.

Drept urmare, specialiștii în turism au venit cu câteva sfaturi pentru turiști. „Asigurările de călătorie compensează parte din neplăcerile pe care le pot avea. Sunt nopţi pe care trebuie să le petreci în localitatea respectiva, poate ai nevoie să îţi cumperi diverse alte lucruri”, a spus Antonio Niţu, director general agenţie de turism.

Compania aeriană nu este obligată să plătească despăgubiri pasagerilor dacă zborurile sunt anulate din cauza grevelor din aeroport. „Dacă doreşte să călătorească, va accepta varianta pe care i-o oferă compania aeriană pentru un zbor nou, pe o altă dată. Dacă nu doreşte să mai călătoarească este îndreptăţit la rambursarea preţului integral”, a declarat Ramona Colea, co-fondator companie despăgubiri.

Grevele se pot suprapune cu cel mai mare exercițiu NATO din Europa

Grevele anunțate la nivel european se pot suprapune cu cel mai mare exercițiu NATO din Europa, care va avea loc în intervalul 12-23 iunie. 250 de aeronave din 25 de țări vor fi prezente la simularea unui atac asupra unei membre din Alianță. 2000 de zboruri vor fi deasupra Mării Nordului și Mării Baltice. Reprezentanții NATO au încercat să reducă traficul aerian comercial în aceste zone pentru acea perioadă.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9765 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6373 RON
0.00130
GBP
GBP: 5.8018 RON
0.00490
HUF
HUF: 1.2662 RON
0.00090
BGN
BGN: 2.5444 RON
CHF
CHF: 5.0832 RON
0.00110
Convertor valutar

Rezultat: ---