Social Lifestyle

Concediu 2023. Când e cel mai bine să ne programăm următoarea vacanță, fără să facem o gaură mare în buget

schedule 03 mar. 2023, 14:31

Concediu 2023. Când e cel mai bine să ne programăm următoarea vacanță, fără să facem o gaură mare în buget
Foto: Shutterstock.com

Economiștii prevăd un 2023 greu din punct de vedere financiar. Totul trebuie bine calculat, mai cu seamă vacanțele, dacă va mai fi loc de ele. De aceea, un specialist în turism a explicat ce putem face pentru a ne bucura de concediu fără să ne facem o gaură prea mare în buget.

Când e cel mai bine să ne programăm următoarea vacanță, în 2023, fără să facem o gaură mare în buget

Economie. Cel mai bine este să te gândești din timp la vacanță și să economisești pe parcursul anului pentru relaxarea mult dorită. Marius Berce, manager operațional în cadrul Christian Tour, a spus că momentul oportul pentru a-ți programa concediul pentru 2023 este începutul anului.

„Sfătuiesc românii să își rezerve concediul din vară de la începutul anului, atunci au parte de multe reduceri. Mai mult, în luna februarie va avea loc Târgul de Turism Internațional al României și cu siguranță vor exista foarte multe oferte atrăgătoare pentru turiști.
De obicei, oamenii încep să călătorească din luna iunie, iar perioada cea mai aglomerată perioadă este iulie și august fiindcă majoritatea românilor își iau concedii în aceste luni”, a declarat Marius Berca.

Situația economică a României ne-a împins să renunțăm la multe când vine vorba de cheltuieli care nu sunt neapărat o necesitate. Chiar și așa, reprezentantul Christian Tour consideră necesar dreptul la vacanță. 

„În primul rând, sfatul meu este ca românii să meargă în vacanțe. Susțin dreptul la vacanțe, fiecare are nevoie de asta”, spune acesta.

În ce stadiu e turismul românesc

În ultimii ani, românii au acaparat plajele grecești, au ales capitale europene și au lăsat milioane de euro în resorturi exotice. Mulți au afirmat că este mai ieftină o vacanță în străinătate decât în România sau că la noi nu sunt condiții la fel de bune. Marius Berca, reprezentant Christian Tour, a dezvăluit cât de atrăgătoare este România ca destinație turistică pentru străini.

„În ultimii ani, în România s-au construit pârtii de schi, pensiuni și hoteluri care nu sunt cu nimic mai prejos decât pârtiile și stațiunile unde merg turiștii în străinătate. Trebuie să recunoaștem că, în ceea ce privește infrastructura aeroporturilor din marile orașe din România, putem face față turiștilor care vin la noi în țară.
În plus, România este o țară accesibilă pentru turiști. Sunt turiști care vin an de an în România și care își aduc prietenii cu ei, pentru că, aici găsesc oameni care zâmbesc tot timpul”, a declarat reprezentantul Christian Tour.


SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 12 voturi
Nu: 20 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

32 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9768 RON
0.00030
USD
USD: 4.6464 RON
0.01120
GBP
GBP: 5.8855 RON
0.03190
HUF
HUF: 1.2572 RON
-0.00720
BGN
BGN: 2.5446 RON
0.00010
CHF
CHF: 5.2078 RON
0.00360
Convertor valutar

Rezultat: ---