Speciale

Orașul în care mai locuiesc doar 4 oameni. „Aici se întâmplă o mulțime de lucruri periculoase”

schedule 04 ian. 2024, 09:44

Orașul în care mai locuiesc doar 4 oameni. „Aici se întâmplă o mulțime de lucruri periculoase”
Foto: Shutterstock

În trecut, un complex de locuințe, denumit „Cernobîl din Scoția”, avea una dintre cele mai înfloritoare comunități de oameni, care munceau pe șantierul naval prin anii 1920. Acum, a devenit un oraș fantomă, în care locuiesc doar patru oameni. Deși prețul unui apartament este de 10 ori mai mic decât în București, oamenii fug de el. Care este motivul?

Un complex de locuințe, denumit „Cernobîl din Scoția”, este abandonat și nimeni nu-și dorește să se mute aici. A devenit o epavă, unde, în total, locuiesc doar patru oameni. Este vorba despre The Clune Park, situat în Portul Glasgow, Scoția. 

În complex există 430 de apartamente, însă locul este pustiu. Nici școala, biserica și nici magazinele nu mai sunt deschise aici. Zona a fost cândva „cea mai ieftină proprietate din Marea Britanie”. Prețul unui apartament în acest loc este de doar câteva mii de lire sterline. Recent, unul s-a vândut cu 7.000 de lire sterline la licitație. 

„Sunt doar patru dintre noi acum. Văd un bărbat la capătul moșiei care își plimbă câinele, dar cam atât”, a declarat Marshall Craig, unul dintre puținii rezidenți rămași în zonă, la începutul anului trecut, conform ladbible.com. Bărbatul a mai adăugat că nu are în plan să plece din acest loc, pentru că acolo se simte ca acasă.

„Aici se întâmplă o mulțime de lucruri periculoase”

Steve Ronin și Kyle Urbex de la Urban Explorer au mers să viziteze „Cernobîlul din Scoția” și au făcut un documentar despre acest oraș. Kyle, care a petrecut două ore explorând complexul, susține zona este cu adevărat una impresionantă. Cu toate astea, totul arată ca după un război.

„Unul dintre lucrurile care m-au frapat cel mai mult a fost că majoritatea blocurilor sunt abandonate și părăsite, dar unii oameni încă locuiesc acolo. Unele apartamente încă mai avea o mulțime de bunuri în ele, ca și cum cineva ar fi ieșit pentru o zi și nu s-ar fi mai întors.

În afara apartamentelor, este surprinzător să vezi oameni care continuă să-și desfășoare viața normală și intră în case de lângă moșie, când 80 la sută din aceasta este abandonată. Într-un fel, este trist să vezi ceea ce ar fi fost cândva o comunitate înfloritoare , unde toată lumea se cunoștea, toate căzând în sine într-o stare de paragină”, a spus Kyle Urbex.

Ronin a explicat, la rândul său: „Locuitorii chiar nu vor ca acest loc să fie bine cunoscut. Ei vor să mențină pacea și liniștea și nu vor să apară la știri. Aici se întâmplă o mulțime de lucruri periculoase. Zona a fost afectată de incendiari care costă magazine, o școală primară și o biserică care urmează să fie abandonate”.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9765 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6373 RON
0.00130
GBP
GBP: 5.8018 RON
0.00490
HUF
HUF: 1.2662 RON
0.00090
BGN
BGN: 2.5444 RON
CHF
CHF: 5.0832 RON
0.00110
Convertor valutar

Rezultat: ---