Externe

Iranul își ia rămas bun de la președintele Ebrahim Raisi în urma unui tragic accident de elicopter

schedule 28 mai 2024, 11:21

Iranul își ia rămas bun de la președintele Ebrahim Raisi în urma unui tragic accident de elicopter
Pixabay
Președintele iranian Ebrahim Raisi a fost înmormântat, după un accident de elicopter. Funeraliile naționale au marcat doliul în Iran.

Președintele iranian Ebrahim Raisi a fost înmormântat în orașul său natal, Mashhad, într-o ceremonie care a adunat sute de mii de persoane venite să îi aducă un ultim omagiu. Raisi, care a condus Iranul din 2021, a decedat la vârsta de 63 de ani în urma unui accident de elicopter. Ceremonia de înmormântare a încheiat trei zile de funeralii naționale, marcând un moment de doliu național în Iran.

Accidentul în care și-a pierdut viața președintele, precum și alte șapte persoane, inclusiv ministrul de externe Hossein Amir-Abdollahian, nu pare să fi fost rezultatul unei acțiuni suspecte, conform raportului preliminar al anchetei efectuate de Statul Major al forțelor armate iraniene. Raportul a indicat că nu au fost găsite urme de gloanțe sau alte avarii la epava elicopterului, care a urmat traseul planificat și nu s-a abătut de la acesta.

În ciuda condițiilor meteorologice dificile, care au îngreunat operațiunile de salvare, anchetatorii au colectat un număr mare de documente și probe care sunt în curs de examinare pentru a oferi un raport final detaliat.

În urma acestui tragic eveniment, Iranul se pregătește pentru alegerile prezidențiale care sunt programate pentru 28 iunie, într-un context politic încărcat de incertitudini. Președintele interimar Mohammad Mokhber va avea sarcina de a conduce țara în această perioadă de tranziție.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 15 voturi
Nu: 21 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

36 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.976 RON
-0.00010
USD
USD: 4.4612 RON
0.00170
GBP
GBP: 5.9711 RON
-0.00690
HUF
HUF: 1.2528 RON
0.00450
BGN
BGN: 2.5442 RON
CHF
CHF: 5.2832 RON
-0.01910
Convertor valutar

Rezultat: ---