Social

Legea 2 Mai a fost adoptată de Senat. Cum vor fi pedepsiți traficanţii de droguri

schedule 21 nov. 2023, 12:17

Legea 2 Mai a fost adoptată de Senat. Cum vor fi pedepsiți traficanţii de droguri
Ground Picture/Shutterstock

Legea 2 mai a fost adoptată de Senat. Aceasta presupune eliminarea posibilității suspendării executării pedepselor pentru traficul de droguri.

A fost adoptată Legea 2 Mai

Mai mulți parlamentari PNL au avut o inițaitivă legislativă, sub numele de Legea 2 Mai, care presupune creşterea sancțiunilor pentru traficanţii de droguri şi eliminarea posibilităţii suspendării executării pedepselor.

Numele proiectului de lege vine de la localitatea 2 Mai, acolo unde doi tineri studenţi și-au pierdut viața într-un cumplit accident rutier. Tinerii au fost loviți cu mașina de către Vlad Pascu, un tânăr care conducea sub influenţa drogurilor.

Tragedia s-a produs în acest an, pe 19 august, când Vlad Pascu a intrat cu mașina într-un grup de opt oameni, dintre care doi au murit. Vinovatul a fugit de la fața locului, însă a fost găsit mai târziu de poliţişti în Vama Veche. Anchetatorii au stabilit că tânărul se afla sub influenţa mai multor substanţe interzise, printre care cocaină, amfetamină şi metamfetamină.

Odată ce noua lege a fost adoptată, traficanții de droguri nu vor mai scăpa de închisoare. Totodată, proiectul a venit în completarea Legii Anastasia, legea care are drept scop interzicerea șoferilor care au produs un accident mortal sub influența alcoolului, drogat sau fără permis să scape de închisoare.

"-Fii curat la volan-" mi se pare un motto foarte bun de promovat. Este evident că ne obligă, mai ales gestul tatălui Anastasiei, să ne implicăm și mai mult în acest demers.
Nu este un demers de fațadă, nu este un demers politic, ci este un demers normal în anul 2023", a spus premierul Marcel Ciolacu.

Senatorul Robert Cazanciuc a declarat că acest proiect pune capăt pedepselor ușoare în cazul persoanelor care se urcă la volanul mașinii în stare de ebrietate sau sub influența substanțelor interzise.

"Îți trimiți copilul la mare să se bucure de viață, însă el nu se mai întoarce. Cred că după 2 Mai, fiecare dintre noi va avea o strângere de inimă atunci când ne vom trimite copiii la mare, la munte sau chiar la școală.
Un zvon potrivit căruia autorul accidentului va scăpa de închisoare a readus în atenția opiniei publice diverse cazuri din trecut, care arătau că oameni influenți și foarte bogați au primit pedepse ușoare, pentru că legea permitea acest lucru.
Astăzi, legea nu mai permite!", a spus senatorul PSD Robert Cazanciuc.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00050
USD
USD: 4.65 RON
-0.01390
GBP
GBP: 5.818 RON
0.00140
HUF
HUF: 1.2774 RON
-0.00380
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00030
CHF
CHF: 5.0964 RON
-0.00730
Convertor valutar

Rezultat: ---