Social

Ministrul Justiției, după accidentul din 2 Mai: „Fără toleranță va fi statul român”. Șoferul era atât de drogat, încât polițiștii l-au interogat abia după 15 ore

schedule 21 aug. 2023, 08:21

Ministrul Justiției, după accidentul din 2 Mai: „Fără toleranță va fi statul român”. Șoferul era atât de drogat, încât polițiștii l-au interogat abia după 15 ore
Foto: Captura Euronews Romania

Părinții celor doi tineri morți în accidentul din 2 Mai cer pedeapsa maximă pentru călăul copiilor lor și fac dezvăluiri cutremurătoare. Tatăl băiatului ucis nu l-a lăsat să plece cu mașina la mare pentru că i s-a făcut periculos, iar tatăl fetei a relatat că se pregătea să îi cumpere o mașină, însă acum i-a luat loc de veci. Tot el a spus că a aflat de tragedie de la pompe funebre, nu se la poliție. Șoferul care a luat două vieți era atât de drogat, încât oamenii legii l-au putut interoga abia după 15 ore. El a fost arestat pentru 30 de zile. Iată reacția ministrului Justiției, Alina Gorghiu, după accidentul de la malul mării. 

Reacția ministrului Justiției după accidentul din 2 Mai

Tragedie la malul mării, în dimineața zilei de 19 august, în jurul orei 5.25, pe șoseaua care leagă 2 Mai de Vama Veche. Un Mercedes decapotabil, condus de un tânăr de 19 ani din București, drogat cu trei substanțe, printre care cocaină, a intrat în plin într-un grup de oameni care mergeau pe marginea drumului. Doi tineri, o fată de 20 de ani și un băiat de 21, au murit pe loc. Alți trei tineri au ajuns la spital. 

Conducătorul auto care a produs accidentul a fugit de la fața locului și a fost prins de poliție câteva ore mai târziu, la volanul aceleiași mașini, în Vama Veche. Nu își amintea nimic din ce se întâmplase, au dezvăluit polițiștii. A fost testat cu aparatul testdrog și a ieșit pozitiv la trei substanțe: cocaină, amfetamină și metamfetamină. 

Răpus de durere, tatăl Roberteri a venit să-și ia fiica acasă într-un coșciug. „Nu i-am luat maşină, i-am luat loc de veci. Am fost să o recunosc. nici pe soţie nu am lăsat-o să o vadă, nici pe bunica. Nu mai e copilul meu. Nu-mi doresc nimic de la oamenii ăştia, de părinţii lui decât să sufere şi ei, cum suferim noi. Atât şi nimic mai mult, puşcărie să facă băiatul”, a declarat Cătălin Ștefan Dragomis, tatăl fetei, pentru Observator.

Roberta era studentă la Geografie și avea bursă. Era prima dată fără părinți la mare, cu colegii de facultate.Odată cu ea s-a stins și Sebi, colegul ei de 21 de ani. „Vreau să spun că nepotul meu a venit la mare cu trenul pentru că tatăl lui nu l-a lăsat să ia maşina, tocmai că e foarte periculos. I-a spus să se ducă cu trenul ca să fie mai în siguranţă”, a mărturisit Mihai Drăgan, unchiul lui Sebi. 

„Era lumina familiei. El aducea zâmbetul pe buzele tuturor. Şi acum am rămas fără el. Este total inuman. Familia nu îşi doreşte altceva, decât să se facă dreptate”, a continuat el.

Părinții fetei au lansat o acuzație gravă la adresa poliției. Spun că au aflat de la pompe funebre de tragedie și de la vărul Robertei, care a scăpat din accident.

„Mulţumim Poliţiei Române! Nu m-a contactat nimeni să ne spună: domnule, ştiţi fata dumneavoastră a păţit ceva! Nu, de aici de la pompe funebre”, a mai dezvăluit Cătălin Ștefan Dragomir, tatăl Robertei. 

Explicația ofițerilor

„La ora 06:15, în prezența unui ofițer de poliție rutieră, numitul N.I.A. a sunat-o pe mama verișoarei lui căreia i-a spus ce s-a întâmplat cu fata ei în acea dimineață, în urma accidentului rutier. Datele de contact ale familiei numitului O.A.S. colegii noștri nu le-au obținut la fața locului. A fost solicitat sprijinul colegilor de la IPJ Ilfov, care au anunțat familia victimei.”
„Nu vorbim de o obligatie statuată de prevederile legaledar vorbim de o situaţie care implica moralitatea. Primordială la faţa locului este efecturare cercetărilor”, Dan Saltelechi, reprezentant Sindicatul EUROPOL.

Reacția ministrului Justiției

„Fără toleranță va fi statul român legat de accidente provocate de persoane care se urcă băute, drogate sau fără permis la volan”, a spus Alina Gorghiu, ministrul Justiției.

Între timp, inculpatul a fost arestat pentru 30 de zile și, conform unor surse, era atât de drogat încât polițiștii l-au putut audia tocmai după 15 ore de la accident. El a recunoscut că a consumat droguri, a confirmat avocata sa, Luminița Popescu. 

„Atitudinea lui este de regret total, este în stare de șoc, plânge și îi pare rău. A rescunoscut (n.r. că a consumat droguri), urmează să vedem acum persoana care i-a dat”, a spus Luminița Popescu, apărătorul lui Vlad Pascu.

Tânărul de 19 ani a plecat în cursa mortală dintr-un club din Vama Veche. Înainte de accident, Vlad se lăuda pe rețelele sociale cu hainele și bijuteriile de lux și cu mașinile de sute de mii de euro. 

Firma administrată de familia sa are sediul social într-o locuință de lux din zona de nord a Capitalei, unde, de altfel, are și băiatul domiciliul.

Individul va fi judecat după legea Anastasia

Vlad Pascu va fi judecat după legea Anastasia, care a intrat în vigoare acum o lună, ceea ce înseamnă că va fi închis pentru faptele sale. 

„Dacă el va fi găsit vinovat de ucidere din culpă când a condus un autovehicul, având droguri consumate înainte, judecătorul nu mai poate pronunţa o eventuală suspendare executorie a pedepsei. Pedeapsa pe care o va putea primi dacă este vinovat este cu execuatre în închisoare”, Robert Cazanciuc, inițiator legea Anastasia. 

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00050
USD
USD: 4.65 RON
-0.01390
GBP
GBP: 5.818 RON
0.00140
HUF
HUF: 1.2774 RON
-0.00380
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00030
CHF
CHF: 5.0964 RON
-0.00730
Convertor valutar

Rezultat: ---