Social

Marcel Ciolacu, prima reacție după ce România a fost dată în judecată de Pfizer: „Nu-i nici primul, nici ultimul proces”

schedule 28 ian. 2024, 09:46

Marcel Ciolacu, prima reacție după ce România a fost dată în judecată de Pfizer: „Nu-i nici primul, nici ultimul proces”
LCV / Shutterstock

Premierul Marcel Ciolacu a venit cu o primă reacție despre procesul intentat României de către compania americană Pfizer cu privire la dozele de vaccin în valoare de peste jumătate de miliard de euro.

Ciolacu, despre procesul României cu compania Pfizer

"Sunt multe legate de vaccinuri. În sfârşit, aflăm şi adevărul. Ce s-a întâmplat şi cât au costat aceste vaccinuri şi aş vrea să aud şi eu explicaţiile, de ce am cumpărat vaccinuri de asemenea sume. O să vedem. E un proces, o să angajăm avocaţi, stau cu ministrul Sănătăţii de vorbă, cu ministrul Finanţelor, nu-i nici primul, nici ultimul proces.
Nu a avut nicio treabă Partidul Social Democrat nici cu vaccinurile, nici cu măştile neconforme care şi acum sunt prin depozite şi pot fi filmate, nici cu utilaje defecte pentru a face măşti neconforme. Sunt, spunea Curtea de Conturi, fără vaccinuri, încă aproape 176 de milioane de euro cheltuiţi în timp ce noi stăteam cu toţii, şi eu, şi dumneavoastră, stăteam în case.
Unii speculau acel moment ca să se îmbogăţească. Eu sunt ferm convins că justiţia va face dreptate până la capăt şi vom afla ceea ce este cel mai important, întreg adevărul cu ce s-a întâmplat în acea perioadă", a declarat premierul Marcel Ciolacu, preşedintele PSD.

Compania americană Pfizer a dat în judecată România. În cazul în care pierde procesul, România va trebui să îi plătească companiei americane suma de 550 de milioane de euro despăgubire.

Pfizer cere ca România să plătească cele 28 de milioane de doze de ser care au fost comandate în timpul pandemiei.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9765 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6373 RON
0.00130
GBP
GBP: 5.8018 RON
0.00490
HUF
HUF: 1.2662 RON
0.00090
BGN
BGN: 2.5444 RON
CHF
CHF: 5.0832 RON
0.00110
Convertor valutar

Rezultat: ---