Politic

Reacția președintelui CJ Călărași, Vasile Iliuță, în contextul perchezițiilor DNA

schedule 22 mar. 2024, 12:41

Reacția președintelui CJ Călărași, Vasile Iliuță, în contextul perchezițiilor DNA
Mircea Moira / Shutterstock
Președintele CJ Călărași, Vasile Iliuță, a reiterat încrederea în justiție după perchezițiile DNA și a fost susținut de PSD pentru un nou mandat.

Președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță, a oferit o declarație publică în urma perchezițiilor efectuate de DNA la instituțiile din subordinea CJ, inclusiv la sediul Consiliului Județean. Iliuță a menționat că a furnizat documente care ar fi putut fi transmise prin corespondență și a subliniat că are încredere în justiție, indiferent de circumstanțe.

Ancheta DNA a vizat posibile fapte de abuz în serviciu și a inclus percheziții și la Direcția Generală pentru Protecția Copilului și Asistență Socială, precum și la un spital din oraș. În ciuda acestor evenimente, Iliuță a reiterat încrederea sa în sistemul judiciar și a subliniat importanța cooperării cu autoritățile pentru clarificarea oricăror suspiciuni.

Vasile Iliuță a fost achitat în primă instanță în noiembrie 2023 într-un dosar anterior, decizia nefiind definitivă. El a fost acuzat de abuz în serviciu și șantaj în perioada martie - iulie 2019, dar Tribunalul București a stabilit că fapta nu este prevăzută de legea penală sau nu a fost săvârșită cu vinovăția prevăzută de lege.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că îl susține în continuare pe Iliuță pentru un nou mandat la conducerea CJ Călărași, condiționat de absența unei decizii judiciare care să îl plaseze sub control judiciar sau să confirme implicarea sa într-un dosar penal.


SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9765 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6373 RON
0.00130
GBP
GBP: 5.8018 RON
0.00490
HUF
HUF: 1.2662 RON
0.00090
BGN
BGN: 2.5444 RON
CHF
CHF: 5.0832 RON
0.00110
Convertor valutar

Rezultat: ---