Social

Arde restaurantul lui Pescobar din Snagov. Flăcările au cuprins peste 500 de metri pătrați

schedule 16 dec. 2023, 09:23

Arde restaurantul lui Pescobar din Snagov. Flăcările au cuprins peste 500 de metri pătrați
Antena 3/Youtube

Un incendiu de proporții a izbucnit la restaurantul lui Pescobar, Taverna Racilor din Snagov. Flăcările ating 6-7 metri înălțime.

Restaurantul lui Pescobar din Snagov, cuprins de flăcări

Incendiu a izbucnit sâmbătă dimineața, la restaurantul lui Pescobar din Snagov, Taverna Racilor. Flăcările au cuprins peste 500 de metri pătrați. Mai multe echipaje de pompieri au ajuns la fața locului și luptă cu incendiul.

Au fost alertate 9 autospeciale de stingere, o ambulanță SMURD și o autospecială de descarcerare. Pompierii încearcă să potolească flăcările care ajung la o înălțime de 6-7 metri.

Autoritățile transmit că incendiul se manifestă generalizat la acoperișul restaurantului. Pompierii au intervenit cu autoscara pentru stingere de la înălțime și de pe două laturi ale clădirii încă incendiul este unul de proporții și pompierii nu fac față.

Până acum nu au fost raportate victime ale incendiului. Între timp, la fața locului au mai ajuns alte două autospeciale de pompieri care intervin deja de două ore pentru a lichida incendiul.

Salvatorii au realizat un dispozitiv de protecție în spatele restaurantului pentru a evita extinderea flăcărilor spre pădure.

Reacția lui Pescobar

Pescobar, proprietarul lanțului de restaurante, a venit cu o primă reacție pe TikTok, chiar în timpul în care pompierii încercau cu disperare să potolească flăcările care au cuprins restaurantul Taverna Racilor.

"A luat foc toată locația din Snagov, nu este niciun fel de victimă, nici nu avea de unde să fie, pentru că a luat foc noaptea. Sunt doar pagube de ordin material. Într-adevăr, a luat foc din temelii. Asta este, a luat foc, se face la loc. Viața merge înainte", a spus Pescobar în mesajul video.
"A luat foc locația din Snagov, sunt doar pagube materiale, în rest totul ok! Se va reconstrui de la zero în câteva luni și vom continua frumoasa poveste începută pe malul lacului Snagov ! Dumnezeu ne întărește prin astfel de momente! Doamne Ajută la toată lumea și mulțumim pentru toată susținerea!", a fost mesajul scris de afacerist, pe TikTok.

Restaurantul lui Pescobar nu avea autorizație de securitate la incendiu

Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dealul Spirii București-Ilfov au afirmat că au verificat restaurantul Taverna Racilor din Snagov în luna mai 2023

"Au fost constatate deficiențe pe linia securității la incendiu, care au fost sancționate contravențional cu amenda de 60.000 lei (din care 50.000 lei a reprezentat sancțiunea pentru lipsa autorizației de securitate la incendiu)", spun reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dealul Spirii București-Ilfov.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00050
USD
USD: 4.65 RON
-0.01390
GBP
GBP: 5.818 RON
0.00140
HUF
HUF: 1.2774 RON
-0.00380
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00030
CHF
CHF: 5.0964 RON
-0.00730
Convertor valutar

Rezultat: ---