Social Externe

Pompierii români luptă cu incendiile de vegetație din Grecia

schedule 24 aug. 2023, 16:40

Pompierii români luptă cu incendiile de vegetație din Grecia
IGSU - Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, Romania/Facebook

O echipă de pompieri din România intervine pentru a stinge incendiile de vegetație. Miercuri, acestea s-au manifestat de-a lungul unei secţiuni a autostrăzii către Alexandroupolis. Majoritatea porțiunilor cu vegetație uscată au luat foc din cauza temperaturilor caniculare.

Pompierii români intervin la incendiile de vegetație din Grecia

Miercuri, un grup de pompieri români au intervenit pe o autostradă către Alexandroupolis, unde vegetația uscată s-a aprins și a format o coloană de foc. Pompierii s-au chinuit ore în șir să potolească flăcările deoarece acestea se extindeau cu repeziciune din cauza vegetației uscate.

„În jurul prânzului, la solicitarea autorităţilor elene, pompierii români intervin de-a lungul unei secţiuni a autostrăzii către Alexandroupolis, la un incendiu care afectează vegetaţia uscată şi lăstărişul din zona respectivă”, potrivit IGSU.

Și astăzi, pompierii români au intervenit în mai multe zone. Zeci de salvatori s-au pus în fața flăcărilor cu 10 autospeciale de stingere pentru a potoli calvarul prin care trece Grecia. Temperaturile caniculare favorizează incendiile de vegetație, astfel că în această vară, Grecia arde la propriu. Întreaga țară este acaparată de astfel de incendii, iar locuitorii stau cu grijă pentru propriile vieți.

„Misiunile desfăşurate de colegii noştri constau în limitarea propagării incendiului spre zonele locuite, precum şi menţinerea unei linii de protecţie între frontul incendiului şi zona neafectată. Propagarea incendiului este favorizată de temperaturile care s-au menţinut ridicate în ultimele zile, precum şi de intensificările vântului”, se arată în comunicat.

Pompierii români acţionează în sprijinul autorităţilor elene, sub coordonarea ofiţerului de legătură din Grecia.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00050
USD
USD: 4.65 RON
-0.01390
GBP
GBP: 5.818 RON
0.00140
HUF
HUF: 1.2774 RON
-0.00380
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00030
CHF
CHF: 5.0964 RON
-0.00730
Convertor valutar

Rezultat: ---