Recomandări Sănătate

Arsurile provocate de soare. 5 metode prin care îți poți trata pielea după insolație

schedule 25 mai 2023, 16:31

Arsurile provocate de soare. 5 metode prin care îți poți trata pielea după insolație
New Africa/Shutterstock

Soarele devine din ce în ce mai puternic, deoarece vara își intră pe deplin în drepturi. Oamenii au și început să se ascundă de razele puternice ale soarelui cu ajutorul hainelor, chipiurilor și a cremelor cu protecție solară. Chiar și așa, te poți alege cu arsuri solare de unde te aștepți mai puțin. Iată câteva sfaturi cu ajutorul cărora poți trata pielea în urma insolației.

Arsurile de piele din cauza soarelui, o problemă îngrijorătoare

Băile de soare de pe plaje în sezonul estival sunt activitatea preferată a oamenilor. Însă arsurile solare nu sună la fel de bine. De aceea, piele trebuie îngrijită și protejată de astfel de traume care pot duce la urmări și mai grave.

Cea mai bună soluție este folosirea unei creme cu factor de protecție solară. Însă uneori, chiar și aceasta nu poate face față. Arsurile solare se produc în urma supraexpunerii la razele ultraviolete (UV), care sunt prezente în lumina soarelui. Lumina provine de la două tipuri diferite de raze UV: UVA și UVB. UVA este o lungime de undă mai lungă a luminii și pătrunde adânc în piele, în timp ce UVB este mai scurtă și arde straturile superioare ale pielii.

Metode naturale pentru a scăpa de arsurile solare

Pentru arsurile solare nu există un medicament dovedit științific, însă există mai multe modalități aprobate de medici prin care durerea și simptomele pot fi ameliorate.

  • Baie în apă cu sare sau cu fulgi de ovăz

Sarea într-o cadă cu apă ajută la asigurarea ameliorării durerii. Sarea de masă modifică pH-ul apei și ajută oamenii cu arsuri să se simtă mai confortabil în baie atunci când pielea lor se simte foarte uscată și arsă. Fulgii de ovăz conțin o serie de antioxidanți care sunt un real ajutor în cazul inflamației. Ovăzul trebuie să fie măcinat, pentru ca să nu fie abraziv pentru piele și să provoace alte răni.

  • Aloe Vera

Aloe Vera contribuie la sinteza colagenului în piele și ajută la procesul de vindecare și de calmare a durerilor. Un produs cu cât mai puține ingrediente, dar cu o mare concentrație de Aloe Vera este perfect.

  • Vaselina

Pentru o hidratare mai bună a pielii este recomandată vaselina sau o altă formă de petrolatum. Aceasta este hipoalergenică și va calma arsura. Hidratarea este extrem de importantă în cazul arsurilor solare. Atunci când este vorba despre o insolație, pielea pierde apă și are nevoie de hidratare pentru a se regenera.

  • Compresă rece

În cazul unei arsuri solare ușoare, puteți folosi o compresă rece pentru a atenua o parte din umflături și pentru a reduce căldura din piele.

  • Analgezicele

Analgezicele la fel pot ajuta la ameliorarea inflamației și durerii în urma unei arsuri solare urâte. Acest tip de preparate nu vor vindeca arsurile solare, însă vor ajuta la ameliorarea simptomelor.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 5 voturi
Nu: 13 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

18 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9715 RON
-0.00080
USD
USD: 4.5614 RON
0.00310
GBP
GBP: 5.8088 RON
0.01240
HUF
HUF: 1.2606 RON
0.00220
BGN
BGN: 2.5419 RON
-0.00040
CHF
CHF: 5.1628 RON
0.00210
Convertor valutar

Rezultat: ---