Politic Externe

Reacția lui Putin după moartea lui Evgheni Prigojin: „A fost un om cu o soartă dificilă și a făcut greșeli grave în viață”

schedule 25 aug. 2023, 07:39

Reacția lui Putin după moartea lui Evgheni Prigojin: „A fost un om cu o soartă dificilă și a făcut greșeli grave în viață”
Free Wind 2014 / Shutterstock

Președintele rus Vladimir Putin a transmis condoleanțe familiei lui Evgheni Prigojin, după ce acesta a decedat într-o accident aviatic.

Reacția lui Putin la moartea lui Prigojin

Miercuri, avionul în care se afla liderul Wagner s-a prăbușit. Toate persoanele care erau la bord au decedat. Printre acestea se afla și liderul Wagner, Evgheni Prigojin. Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a venit cu o reacție după anunțul morții lui Prigojin.

Liderul de la Moscova a spus că Prigojin era un om de afaceri talentat pe care îl cunoaște încă din anii 1990 și a spus că ancheta asupra accidentului va dura mai mult timp. Acesta a transmis condoleanțe familiei.

"În ceea ce privește tragedia aviatică, în primul rând vreau să exprim cele mai sincere condoleanțe familiilor tuturor victimelor. Este întotdeauna o tragedie", a spus Putin.
„Într-adevăr, dacă angajații companiei Wagner au fost acolo, iar datele preliminare indică că au fost, aș dori să remarc că acești oameni au avut o contribuție semnificativă la cauza noastră comună de combatere a regimului neo-nazist din Ucraina, ne amintim acest lucru, știm asta și nu vom uita”, a adăugat el.

Putin spune că era cunoscut cu Prigojin, acesta fiind un criminal condamnat care a înființat o companie de catering de succes înainte de a crea grupul de mercenari Wagner. Cei doi se cunoșteau încă de la începutul anilor 1990, la scurt timp după prăbușirea Uniunii Sovietice.

Putin a spus despre Prigojin că a fost o persoană talentată, un om de afaceri talentat, a lucrat nu numai în țara noastră și a obținut rezultate, ci și în străinătate, în special în Africa. A fost implicat acolo cu petrol, gaze, metale prețioase și pietre.

„A fost un om cu o soartă dificilă și a făcut greșeli grave în viață”.
"Din câte știu eu, tocmai s-a întors ieri din Africa. S-a întâlnit aici cu câțiva oficiali. Dar ceea ce este destul de cert - mi-a raportat șeful Comisiei de anchetă în această dimineață - este că au început deja o anchetă preliminară asupra acestui eveniment. Și se va desfășura în totalitate și până la capăt. Nu există îndoieli în acest sens. Să vedem ce spun anchetatorii în viitorul apropiat. Și acum se fac expertize, examinări tehnice și genetice. Acest lucru durează ceva timp.”


SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9758 RON
0.00070
USD
USD: 4.6438 RON
-0.00650
GBP
GBP: 5.82 RON
-0.01820
HUF
HUF: 1.269 RON
-0.00280
BGN
BGN: 2.5441 RON
0.00030
CHF
CHF: 5.0948 RON
-0.01160
Convertor valutar

Rezultat: ---