Externe

Kremlinul respinge acuzațiile SUA privind amenințările nucleare ale lui Putin

schedule 14 mar. 2024, 17:24

Kremlinul respinge acuzațiile SUA privind amenințările nucleare ale lui Putin
Free Wind 2014 / Shutterstock
Kremlinul respinge acuzațiile SUA că Putin a amenințat cu arme nucleare, susținând că declarațiile au fost distorsionate.

Kremlinul a negat acuzațiile conform cărora președintele rus Vladimir Putin ar fi amenințat cu utilizarea armelor nucleare, susținând că declarațiile sale au fost interpretate greșit și „scoase din context” de către Statele Unite. Într-un interviu recent, Putin a menționat că Rusia este pregătită din punct de vedere tehnic pentru un război nuclear și a subliniat că orice desfășurare de trupe americane în Ucraina ar reprezenta o escaladare majoră a conflictului.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a clarificat că afirmațiile președintelui rus nu constituie o amenințare, ci o reafirmare a circumstanțelor binecunoscute în care Rusia ar putea fi forțată să recurgă la arme nucleare, conform doctrinei sale militare. Aceasta include utilizarea armelor nucleare în cazul unui atac cu arme de distrugere în masă sau când existența statului rus este amenințată de un atac convențional.

Peskov a subliniat că Putin a negat orice intenție de a folosi arme nucleare tactice în Ucraina, contrazicând astfel speculațiile unor oficiali americani. Acesta a criticat Occidentul pentru ignorarea deliberată a acestei poziții și a acuzat Statele Unite că au distorsionat intenționat comentariile președintelui rus.

Reacția Kremlinului vine după ce purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Karine Jean-Pierre, a acuzat Rusia de o retorică nucleară „necugetată și iresponsabilă”. În ciuda tensiunilor, Kremlinul insistă că nu a existat nicio amenințare directă cu utilizarea armelor nucleare și că declarațiile lui Putin au fost prezentate într-un mod eronat de către SUA.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00050
USD
USD: 4.65 RON
-0.01390
GBP
GBP: 5.818 RON
0.00140
HUF
HUF: 1.2774 RON
-0.00380
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00030
CHF
CHF: 5.0964 RON
-0.00730
Convertor valutar

Rezultat: ---