Externe

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, respinge planul de pace propus de Donald Trump și critică Germania pentru lipsa de sprijin militar

schedule 10 apr. 2024, 12:51

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, respinge planul de pace propus de Donald Trump și critică Germania pentru lipsa de sprijin militar
Dmytro Larin / Shutterstock
Zelenski respinge planul de pace al lui Trump ca "primitiv" și critică Germania pentru neajutorarea cu rachete, menționând eșecuri și succese militare ucrainene.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a respins categoric un presupus plan de pace propus de fostul președinte american Donald Trump, pe care l-a catalogat drept "primitiv", într-un interviu acordat trustului Axel Springer. Zelenski a subliniat că nu este dispus să cedeze teritorii în schimbul încetării ostilităților, argumentând că acest lucru ar putea încuraja alte acțiuni agresive ale Rusiei în viitor. În plus, liderul ucrainean a criticat dur refuzul cancelarului german Olaf Scholz de a furniza rachete de croazieră Taurus Ucrainei, sugerând că această decizie este motivată de dorința de a păstra armele pentru apărarea Germaniei.

În același context, Zelenski a vorbit despre eșecul contraofensivei ucrainene din anul precedent, atribuindu-l scurgerii de informații către Rusia și lipsei de echipament militar adecvat. Reflectând asupra operațiunii, președintele a menționat că planurile Ucrainei au ajuns pe masa Kremlinului înainte de începerea acțiunii militare. Cu toate acestea, Zelenski a exprimat optimism în privința unei noi contraofensive planificate pentru 2024, subliniind importanța păstrării confidențialității planurilor militare.

Zelenski a evidențiat și succesul parțial al Ucrainei în Marea Neagră, unde a reușit să creeze un coridor alternativ pentru exportul de cereale și a distrus unități ale flotei rusești. El a menționat că, deși contraofensiva nu a fost atât de reușită pe cât s-ar fi dorit, faptul că Ucraina a rezistat este un mare succes. Președintele ucrainean a subliniat că obiectivele viitoare includ infrastructura care susține efortul de război al Rusiei, cum ar fi podul Kerch, care leagă Rusia de Crimeea ocupată.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9759 RON
-0.00010
USD
USD: 4.6361 RON
0.00770
GBP
GBP: 5.8194 RON
0.00060
HUF
HUF: 1.2736 RON
-0.00460
BGN
BGN: 2.5441 RON
CHF
CHF: 5.0891 RON
0.00570
Convertor valutar

Rezultat: ---