O analiză realizată de BBC, în colaborare cu grupul media independent Mediazona și voluntari, indică faptul că numărul soldaților ruși morți pe frontul din Ucraina a depășit 50.000. Această cifră reprezintă o creștere de aproape 25% față de primul an de conflict, evidențiind costul uman al strategiei militare adoptate de Moscova, denumită "mașina de tocat carne".
Conform raportului, peste 27.300 de soldați ruși au fost uciși în al doilea an de război, în timp ce Rusia a refuzat să comenteze aceste cifre. Tactica "mașina de tocat carne" implică trimiterea de valuri de soldați în prima linie pentru a epuiza forțele ucrainene și a descoperi pozițiile acestora, o abordare care a dus la pierderi semnificative de vieți omenești.
Analiza nu include decesele milițiilor din Donețk și Lugansk, regiuni ocupate de Rusia în estul Ucrainei. În plus, Ucraina oferă rar detalii despre propriile pierderi, deși președintele Volodimir Zelenski a menționat în februarie că 31.000 de soldați ucraineni au fost uciși, cu estimări bazate pe informații americane care sugerează un număr și mai mare.
Citește și:
Pierderi mari pentru Rusia în februarie
Unde simți cele mai intense emoții: poker online sau live?
Testamentul Reginei Maria a României a rămas în istorie. A murit fără să-și îndeplinească dorințele
Voluntarii au contribuit la identificarea soldaților ruși morți prin numărarea mormintelor noi din cimitirele din Rusia, iar imaginile aeriene arată extinderi semnificative ale acestora. Analiza a evidențiat, de asemenea, că mulți dintre cei uciși nu aveau legături anterioare cu armata rusă, fiind înlocuiți de persoane cu puțină sau fără experiență militară.
Grupul Wagner, o armată privată care a recrutat deținuți pentru a lupta în numele guvernului rus, a fost menționat ca având o disciplină internă brutală și tactici de luptă necruțătoare. Relația dintre Wagner și Moscova s-a deteriorat, iar Ministerul rus al Apărării a preluat aceeași politică de recrutare a deținuților, care sunt trimiși să lupte până la moarte sau până la sfârșitul războiului.
Familiile recruților și soldații supraviețuitori au raportat că pregătirea militară oferită de Ministerul Apărării este insuficientă, iar unii recruți au fost uciși în primele două săptămâni ale contractelor lor. De asemenea, au existat rapoarte despre soldați trimiși la luptă fără echipament adecvat, provizii medicale sau arme funcționale.
Citește și:
Costul reconstruirii Ucrainei dupa conflict
Cum trebuie să ai grijă de bugetul tău la cazinou
Horoscopul lunii Decembrie 2023: Află ce îți rezervă astrele în ultima lună din acest an!