Externe

Atacuri multiple în Ucraina: Rusia neagă implicarea ISIS și intensifică ofensiva cu drone și rachete

schedule 25 mar. 2024, 08:58

Atacuri multiple în Ucraina: Rusia neagă implicarea ISIS și intensifică ofensiva cu drone și rachete
Sursa foto: Shutterstock
Rusia neagă legătura Statului Islamic cu atentatul din Moscova, acuzând SUA și Ucraina, în timp ce intensifică atacurile cu drone în Ucraina.

Rusia continuă să respingă acuzațiile privind implicarea Statului Islamic în atacul terorist de la sala de concerte Crocus City Hall din Moscova, în ciuda revendicării oficiale a grupării. Kremlinul acuză în schimb SUA și Ucraina de orchestrarea atacului, care a rezultat în 137 de morți și peste 180 de răniți. Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, sugerează indirect că Washingtonul și Kievul ar fi implicați în planificarea atacului, acuzând SUA de sponsorizarea terorismului în Ucraina și de intervenții anterioare în Orientul Mijlociu care ar fi consolidat grupările teroriste.

În paralel, conflictul din Ucraina continuă să se intensifice, cu atacuri recente asupra regiunilor Odesa și Mikolaiv. Forțele ruse au utilizat drone și o rachetă antiradar, vizând instalații energetice și o clădire rezidențială. Cel puțin 11 persoane au fost rănite în urma acestor atacuri. În regiunea Odesa, fragmentele unei drone doborâte au avariat o instalație energetică și au provocat un incendiu. În Mikolaiv, o instalație energetică a fost lovită, iar prăbușirea unei drone a distrus o clădire de locuit, declanșând un incendiu. Forțele ruse au aproape dublat atacurile cu drone First-Person View (FPV) în regiunile sudice ale Ucrainei, cu o creștere semnificativă a producției de drone și inovații tehnice în acest domeniu.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00050
USD
USD: 4.65 RON
-0.01390
GBP
GBP: 5.818 RON
0.00140
HUF
HUF: 1.2774 RON
-0.00380
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00030
CHF
CHF: 5.0964 RON
-0.00730
Convertor valutar

Rezultat: ---