Externe

Atacuri cu drone ucrainene asupra instalațiilor petroliere din Rusia

schedule 13 mar. 2024, 11:24

Atacuri cu drone ucrainene asupra instalațiilor petroliere din Rusia
Foto: Melnikov Dmitriy/Shutterstock
Incendii la instalații petroliere rusești, cauzate de atacuri cu drone; operațiuni suspendate, fără victime raportate.

Autoritățile ruse au raportat o serie de incendii la instalații petroliere în urma unor atacuri cu drone, care au avut loc în mai multe regiuni ale Rusiei, inclusiv în apropierea Moscovei. Un incendiu major a fost semnalat la o rafinărie de petrol din orașul Oryol, situat la aproximativ 220 de kilometri de granița cu Ucraina. Guvernatorul regiunii Oryol a indicat că incendiul a fost cauzat de un atac cu dronă, fără a raporta victime.

În regiunea Nijni Novgorod, autoritățile au anunțat că mai multe drone au vizat o instalație din cadrul unei rafinării de petrol, provocând un incendiu la una dintre unitățile de rafinare. Compania petrolieră Lukoil a confirmat suspendarea temporară a operațiunilor la unitatea de procesare Lukoil-Nizhegorodnefteorgsintez din cauza incidentului.

De asemenea, în regiunea Belgorod, un presupus atac cu drone a lăsat șapte localități fără electricitate. Regiunea Belgorod se învecinează cu regiunile ucrainene Sumî, Harkov și Lugansk, de unde sunt lansate frecvent atacuri împotriva Ucrainei. Atacurile cu drone asupra infrastructurii petroliere din Rusia par să se intensifice în ultima perioadă.

Într-un alt incident separat, forțele aeriene ucrainene au distrus un petrolier rusesc folosit ca post de comandă în regiunea Herson. Generalul-locotenent Mikola Oleșciuk, comandantul Forțelor Aeriene ucrainene, a anunțat că avioanele ucrainene au lovit petrolierul „Mecanik Pogodin”, care era amplasat pe malul stâng al golfului Nipru, în apropierea satului Vinohradne.


SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9758 RON
0.00070
USD
USD: 4.6438 RON
-0.00650
GBP
GBP: 5.82 RON
-0.01820
HUF
HUF: 1.269 RON
-0.00280
BGN
BGN: 2.5441 RON
0.00030
CHF
CHF: 5.0948 RON
-0.01160
Convertor valutar

Rezultat: ---