Externe

Noi atacuri israeliene au vizat trei spitale din Fâșia Gaza. „Suntem profund îngrijorați de bunăstarea a mii de civili de acolo”

schedule 10 nov. 2023, 07:38

Noi atacuri israeliene au vizat trei spitale din Fâșia Gaza. „Suntem profund îngrijorați de bunăstarea a mii de civili de acolo”
Foto: Xinhua/Agerpres

Oficialii din Gaza au declarat că Israelul a lansat vineri noi atacuri israeliene asupra sau în apropiere a cel puțin trei spitale, crescând astfel presiunea asupra sistemului de sănătate precar al enclavei palestiniene. 

Război Israel - Hamas. Noi atacuri israeliene au vizat trei spitale din Fâșia Gaza

„Ocupaţia israeliană a lansat lovituri simultane asupra mai multor spitale în ultimele ore”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii din Gaza, Ashraf Al-Qidra, pentru televiziunea Al Jazeera.

Facilitățile medicale includ cel mai mare spital din Fâșie, Al Shifa, unde Israelul susține că Hamas își ascunde centre de comandă și tuneluri, acuzații pe care Hamas le neagă. Qidra a spus că Israelul a vizat curtea complexului medical din orașul Gaza și că au fost victime, dar nu a oferit amănunte. 

Forțele israeliene nu au comentat imediat declarațiile palestinienilor, pe care Reuters, potrivit Agerpres, nu le-a putut verifica în mod independent. 

Unitățile medicale din Gaza se luptă să îngrijească victimele războiului, în condițiile în care se epuizează proviziile medicale, apa curentă și combustibilul pentru generatoarele de energie. 

Ministerul Sănătății din Gaza a declarat că 18 din cele 35 de spitale din Fâșia Gaza și alte 40 de centre de sănătate au fost scoase din funcțiune fie din cauza daunelor cauzate de bombardamente, fie din cauza lipsei de combustibil. 

„Cu atacuri în desfăşurare şi luptele în apropiere (Al Shifa), suntem profund îngrijoraţi de bunăstarea a mii de civili de acolo, printre care mulţi copii, care caută îngrijire medicală şi adăpost”, a declarat Human Rights Watch pe site-ul de socializare X.

Qidra a mai spus că vineri Spitalul de Pediatrie Al-Rantisi şi Spitalul de Copii Al-Nasr „au fost martorii unei serii de atacuri directe şi bombardamente”. El a spus că atacurile au incendiat vehicule aflate pe terenul spitalului Al-Rantisi, dar focul a fost parţial stins.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9765 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6373 RON
0.00130
GBP
GBP: 5.8018 RON
0.00490
HUF
HUF: 1.2662 RON
0.00090
BGN
BGN: 2.5444 RON
CHF
CHF: 5.0832 RON
0.00110
Convertor valutar

Rezultat: ---