Externe

Ministerul Sănătății din Fâșia Gaza anunță un mort în lovitura Israelului asupra spitalului Al Shifa. Israelul neagă

schedule 07 nov. 2023, 06:28

Ministerul Sănătății din Fâșia Gaza anunță un mort în lovitura Israelului asupra spitalului Al Shifa. Israelul neagă
Foto: Rizek Abdeljawad/Agerpres

Ministerul Sănătăţii din Fâşia Gaza, controlată de Hamas, a anunţat luni că un atac aerian israelian a lovit o clădire din complexul spitalului Al Shifa, ucigând un palestinian. Israelul neagă că a atacat unitatea medicală, informează Reuters.

Război Israel - Hamas. Ministerul Sănătății din Fâșia Gaza anunță un mort în lovitura Israelului asupra spitalului Al Shifa

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii din Gaza a declarat că 170 de pacienţi şi sute de palestinieni strămutaţi se aflau în clădirea spitalului în acel moment. Oficialul a mai afirmat că mai mulţi palestinieni au fost răniţi în atac.

Pe de cealaltă parte, un purtător de cuvânt al armatei israeliene, întrebat dacă revendică atacul, a declarat: „Nu a existat nicio lovitură a IDF (Forţele de Apărare ale Israelului) asupra spitalului Shifa”.

Anterior, canalul Al Jazeera TV și radioul Al Aqsa aliat Hamas au anunțat că forțele israeliene au vizat un sistem de panouri solare în complexul spitalicesc. 

Purtătorul de cuvânt al forțelor israeliene, contraamiralul Daniel Hagari, întrebat despre aceste informaţii în timpul unui briefing cu reporterii, a spus: „Nu am atacat, din câte ştiu, panourile solare din spitalul Shifa”.

Armata israeliană a bombardat 450 de ţinte şi a eliminat un avanpost Hamas

Armata israeliană a transmis, luni, că a preluat controlul asupra unui avanpost Hamas din Gaza și a eliminat mai mulți lideri teroriști, inclusiv Jamal Moussa, șeful securității speciale. Aviația israeliană a bombardat 450 de ținte în ultimele 24 de ore. 

Armata israeliană a declarat că în cursul nopţii trecute „a preluat controlul asupra unui avanpost al Hamas din Gaza”, unde gruparea palestiniană avea posturi de observare, locuri de antrenament şi „tuneluri teroriste”. De asemenea, IDF anunţă că a eliminat mai mulţi lideri ai Hamas, între care Jamal Moussa, şeful securităţii speciale, relatează The Guardian şi AFP.

„În acest avanpost, organizaţia teroristă Hamas dispunea de posturi de observaţie, de centre de antrenament (...), precum şi de tuneluri. În cursul acestei operaţiuni, un anumit număr de terorişti au fost eliminaţi”, a scris armata într-un comunicat, fără a avansa un bilanţ. Totodată, aviaţia israeliană a bombardat 450 de ţinte în 24 de ore în Gaza, a anunţat luni dimineaţă IDF.

כוחות קרקעיים של צה"ל השתלטו הלילה על מוצב חמאס בשטח עזה. במוצב זה היו לארגון הטרור חמאס עמדות תצפית, מתחמי אימונים לפעילי הטרור וכן מנהרות טרור. בפעולה זו חוסלו מספר מחבלים>> pic.twitter.com/GgYY7vPFpC
— צבא ההגנה לישראל (@idfonline) November 6, 2023

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 8 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

27 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00050
USD
USD: 4.65 RON
-0.01390
GBP
GBP: 5.818 RON
0.00140
HUF
HUF: 1.2774 RON
-0.00380
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00030
CHF
CHF: 5.0964 RON
-0.00730
Convertor valutar

Rezultat: ---