Externe

Trupele israeliene au găsit muniţie, arme şi echipamente militare în spitalul Al-Shifa

schedule 16 nov. 2023, 09:45

Trupele israeliene au găsit muniţie, arme şi echipamente militare în spitalul Al-Shifa
crop media / Shutterstock

Armata israeliană a anunțat că în spitalul Al-Shifa din Gaza a găsit muniţia, armele şi echipamentele militare ale grupării teroriste Hamas.

Echipamentele militare găsite în spitalul din Fâșia Gaza

Miercuri, armata israeliană a anunţat că a descoperit muniţie, arme şi echipamente militare ale grupării teroriste Hamas în spitalul Al-Shifa din Fâșia Gaza. Militarii israelieni au efectuat acolo o "operaţiune ţintită", susţinând că gruparea teroristă folosește spitalul drept centru strategic şi dispune de o infrastructură de tuneluri sub clădiri.

"Avem dovada că spitalul era folosit în scopuri militare şi teroriste, contrar legilor internaţionale", a declarat purtătorul de cuvânt militar Daniel Hagari.

Totodată, armata israeliană a postat și un video în care se arată unele din materialele care au fost descoperite într-o clădire neprecizată din spitalului, inclusiv arme automate, grenade şi muniţie.

În schimb, Ministerul Sănătăţii al Hamas a afirmat că armata israeliană nu a găsit nici arme, nici echipamente militare la spitalul din Gaza, precizând că "nu autorizează" prezenţa armelor în facilităţile sale. Grupul terorist Hamas a acuzat Israelul de "minciuni şi propagandă ieftină".

Soldaţii şi tancurile israeliene s-au retras din spitalul Al-Shifa din Gaza şi s-au poziţionat în jurul complexului medical. Spitalul Al-Shifa este situat în vestul oraşului Gaza, nu departe de Marea Mediterană.

În ultimele zile acesta a fost un obiectiv al luptelor dintre Hamas și militarii israelieni, deoarece Israelul a promis că va distruge gruparea Hamas cu orice preț, după evenimentele tragice care au avut loc în data de 7 octombrie 2023. Potrivit ONU, în spitalul din Gaza se află aproximativ 2.300 de pacienţi, personal medical şi civili palestinieni strămutaţi.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 13 voturi
Nu: 21 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

34 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9737 RON
0.00120
USD
USD: 4.5689 RON
0.01840
GBP
GBP: 5.9158 RON
-0.01050
HUF
HUF: 1.2665 RON
-0.00390
BGN
BGN: 2.543 RON
0.00060
CHF
CHF: 5.0989 RON
0.00700
Convertor valutar

Rezultat: ---