Externe

Israelul este pe cale să distrugă sistemul militar al Hamas din nordul Gazei

schedule 17 nov. 2023, 07:54

Israelul este pe cale să distrugă sistemul militar al Hamas din nordul Gazei
Anas-Mohammed / Shutterstock

Șeful IDF a declarat că Israelul este aproape de a distruge "sistemul militar” al Hamas în nordul Gazei.

Israelul, la un pas de a distruge sistemul militar al Hamas

Șeful personalului IDF a anunțat că Israelul este aproape de a distruge „sistemul militar” al Hamas în nordul Gazei. Militarii israelieni avansează destul de rapid în teritoriu, fiind motivați de dorința de a distruge complet gruparea teroristă Hamas și de a elibera civilizația din Gaza și nu doar de un pericol.

"Suntem destul de aproape de a distruge sistemul militar pe care (Hamas) l-a avut în nordul Fâșiei Gaza”, a spus șeful Statului Major General al IDF, Herzi Halevi, în timp ce vizita trupele care luptă în regiune.

Acesta a făcut declarația după ce liderii israelieni la începutul săptămânii au declarat că zona de nord a Gazei, inclusiv orașul Gaza, se află sub controlul Israelului.

Miercuri, ministrul israelian al Apărării, Yoav Gallant, a declarat că operațiunile Israelului "vor dura multe luni – și vor include atât nordul, cât și sudul (al Fâșiei Gaza),” jurând că vor "demonta gruparea Hamas oriunde s-ar afla”.

Conflictul armat dintre Israel și Fâșia Gaza a izbucnit în ziua de 7 octombrie 2023, după ce mai mulți teroriști ai grupului Hamas au atacat la granița cu Gaza un grup de cetățeni israelieni și străini.

Atacul s-a lăsat cu victime, răpiri cu ostatici și chiar asasinări, lucru pe care Israelul a spus că nu îl va ierta și va căuta cu orice preț să distrugă gruparea Hamas.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9765 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6373 RON
0.00130
GBP
GBP: 5.8018 RON
0.00490
HUF
HUF: 1.2662 RON
0.00090
BGN
BGN: 2.5444 RON
CHF
CHF: 5.0832 RON
0.00110
Convertor valutar

Rezultat: ---