Externe

„Pauze zilnice” în Fâșia Gaza pentru siguranța civililor. Israelul a acceptat cele 4 ore de pauză în care palestinienii se pot adăposti

schedule 10 nov. 2023, 08:49

„Pauze zilnice” în Fâșia Gaza pentru siguranța civililor. Israelul a acceptat cele 4 ore de pauză în care palestinienii se pot adăposti
Anas-Mohammed / Shutterstock

Israelul a acceptat pauzele zilnice de 4 ore în unele zone din Gaza, timp în care palestinienii pot fugi din calea bombelor. Statul israelian a mers la acest compromis pentru siguranța civililor din Gaza.

Pauze zilnice de 4 ore în Fâșia Gaza pentru siguranța civililor

Conflictul armat dintre Israel și Hamas continuă deja de mai bine de o lună. Recent, Israelul a anunțat că este de acord cu „pauzele zilnice” care presupun 4 ore în care se încetează atacurile și bombardamentele pentru ca civilii din unele zone din Gaza să se poată adăposti sau fugi din calea războiului.

Casa Albă a anunţat că despre aceste palestinienii vor fi anunţaţi cu trei ore înainte.

Vor exista de acum două coridoare umanitare prin care oamenii vor putea pleca din zonele ostile din nordul Fâşiei Gaza. Ni s-a transmis de către israelieni că nu vor avea loc operațiuni militare în aceste zone pe durata pauzei.”, a anunțat John Kirby, purtător de cuvânt Casa Albă.

Ieri, șeful CIA şi cel al Mossad au fost în Qatar pentru a se înțelege pentru eliberare a 15 ostatici, însă s-au lovit de refuzul categoric al lui Netanyahu. De asemenea, și Joe Biden a declarat că a cerut Israelului mai mult de trei zile pentru eliberarea ostaticilor, însă fără rezultat și în acest caz.

Israelul a lansat atacuri și în Cisiordania, unde cel puţin 14 palestinieni au fost omorâți în urma unui raid al armatei israeliene asupra taberei de refugiaţi din Jenin. Totodată, mai multe tancuri blindate au fost observate pe străzile din oraş. Israelul spune că nu va înceta atacurile până când nu vor fi eliberați toți ostaticii capturați de teroriștii Hamas și până nu vor plăti pentru civilii omorâți în Gaza și Israel.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 8 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

27 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9753 RON
0.00080
USD
USD: 4.6364 RON
-0.00790
GBP
GBP: 5.7883 RON
-0.00790
HUF
HUF: 1.281 RON
-0.00300
BGN
BGN: 2.5438 RON
0.00040
CHF
CHF: 5.0974 RON
-0.00440
Convertor valutar

Rezultat: ---