Externe

17 tone de carburant pentru generatoarele companiei de telecomunicații au fost livrate în Gaza

schedule 18 nov. 2023, 07:55

17 tone de carburant pentru generatoarele companiei de telecomunicații au fost livrate în Gaza
Foto: Anas-Mohammed/Shutterstock

Război Israel - Hamas. Autoritatea palestiniană care se ocupă de terminalul Rafah ce leagă Egiptul şi Fâşia Gaza a declarat vineri seară că 17.000 de litri de carburant au fost livraţi în enclava palestiniană pentru a alimenta generatoarele companiei de telecomunicaţii. 

Joi, compania palestiniană de telecomunicații Paltel a anunțat o „suspendare a tuturor serviciilor de telecomunicații” din cauza lipsei de carburant. 

A doua zi, responsabilii israelieni au indicat că actualul cabinet de război a autorizat intrarea zilnică a două camioane cu carburant în Fâșie pentru „a se conforma cererii Statelor Unite”, conform Reuters, citat de Agerpres.  

Aproape 1.200 de persoane au fost omorâte în Israel din 7 octombrie și până acum. Armata israeliană a reacționat lansând o ofensivă masivă contra pozițiilor Hamas din Gaza, în timpul căreia peste 11.500 de oameni au murit, conform Ministerului Sănătății. 

Biden a discutat cu emirul Qatarului despre necesitatea urgenta ca Hamas să elibereze ostaticii

Casa Albă a anunţat că preşedintele Joe Biden şi emirul Qatarului, şeicul Tamim bin Hamad Al-Thani, au discutat vineri, la telefon, despre necesitatea „urgentă” ca militanții Hamas să elibereze "fără întârziere" ostaticii capturaţi în timpul atacului asupra Israelului din 7 octombrie.

Cei doi lideru au vorbit și despre „eforturile în desfăşurare pentru creşterea fluxului de ajutor umanitar atât de necesar către Gaza" şi despre decizia Israelului de a autoriza, în urma unei cereri americane, intrarea zilnică a două autocisterne cu carburant în Fâşia Gaza, se mai arată în comunicatul de presă

Președintele SUA, care se află acum la San Francisco pentru forumul de Cooperare Economică Asia-Pacific (APEC) a declarat miercuri că este „relativ optimist” cu privire la eliberarea ostaticilor. 

Armata israeliană estimează că aproximativ 240 de persoane au fost luate ostatice în timpul atacului Hamas. Potrivit acesteia, 51 de soldaţi au fost ucişi pe teritoriul palestinian din 7 octombrie.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 8 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

27 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9761 RON
-0.00040
USD
USD: 4.6285 RON
-0.00320
GBP
GBP: 5.7804 RON
0.01880
HUF
HUF: 1.278 RON
-0.00030
BGN
BGN: 2.5442 RON
-0.00020
CHF
CHF: 5.093 RON
-0.00250
Convertor valutar

Rezultat: ---