Politic Externe

Medvedev avertizează din nou. „Primirea Ucrainei în NATO ar însemna un al treilea război mondial”

schedule 09 iul. 2023, 11:04

Medvedev avertizează din nou. „Primirea Ucrainei în NATO ar însemna un al treilea război mondial”
Anton Veselov / Shutterstock

Vicepreşedintele Consiliului Securităţii Rusiei, Dmitri Medvedev, a declarat că în cazul în care Ucraina va ajunge să facă parte din blocul NATO, aceasta ar însemna un "al treilea război mondial". Recent, SUA a promis că vor trimite muniţie cu dispersie în Ucraina pentru contraofensiva lor.

Medvedev, despre pericolul care ar putea izbucni dacă Ucraina va intra în NATO

Fostul președinte a Rusiei, Dmitri Medvedev a transmis un mesaj pe canalul său de Telegram în care a afirmat că preşedintele american Joe Biden, după ce "a fugit ruşinos din Afganistan" şi apoi "a distrus economia europeană" a trimis sute de tone de arme Ucrainei, "a declanşat un conflict prelungit extrem de periculos cu Rusia".

Rusia acuză în continuare că SUA se implică și provoacă tot mai mult statul ucrainean să atace și să continue acest război. Biden a promis Ucrainei că îi va livra muniţie cu dispersie. Ba mai mult, Medvedev spune că dacă Ucraina va intra în blocul NATO, acest lucru va declanșa un al treilea război mondial.

"Ca urmare a acestui fapt, regimul de la Kiev distruge ceea ce a mai rămas din ţara sa. Acum, după ce a epuizat toate resursele, (Biden) promite muniţie cu dispersie şi îi tentează din nou pe neonaziştii de la Kiev cu perspectiva NATO, a cărui realizare înseamnă un al treilea război mondial", a insistat fostul preşedinte rus.

Medvedev nu a putut să se abțină să nu comenteze și la adresa lui Biden, spunând că președintele american face acest lucru pentru a "domina şi îngrădi alte ţări", dar şi pentru că "este un bătrân bolnav, care suferă de demenţă severă", care "nu ştie ce face".

"Sau poate este vorba de cu totul şi cu totul altceva? Poate (...) tocmai s-a hotărât să iasă din scenă cu graţie, provocând un Armaghedon nuclear şi luând cu el pe lumea cealaltă jumătate din umanitate", şi-a încheiat Medvedev atacul asupra lui Biden.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 18 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

25 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00010
USD
USD: 4.6687 RON
-0.00620
GBP
GBP: 5.8125 RON
0.00330
HUF
HUF: 1.261 RON
0.00270
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00010
CHF
CHF: 5.1404 RON
-0.01130
Convertor valutar

Rezultat: ---