Externe

Dmitri Medvedev susține într-un discurs că teritoriile Ucrainei ar trebui să "revină" Rusiei

schedule 04 mar. 2024, 15:26

Dmitri Medvedev susține într-un discurs că teritoriile Ucrainei ar trebui să "revină" Rusiei
Anton Veselov / Shutterstock
Dmitri Medvedev, fostul președinte rus, a provocat controverse prin apariția TV cu o hartă a Ucrainei dezmembrată, susținând că Ucraina este Rusia.

Vicepreședintele Consiliului de Securitate al Federației Ruse, Dmitri Medvedev, a fost recent în centrul atenției media după ce a apărut într-un show TV purtând o vestimentație ce amintește de „uniforma Mao” și a ținut un discurs în care a afirmat că „Ucraina este, fără îndoială, Rusia”. Medvedev a fost filmat în fața unei hărți controversate care prezintă Ucraina dezmembrată și împărțită între vecinii săi, inclusiv Rusia, Polonia, Ungaria și România.

În cadrul apariției sale televizate, Medvedev a declarat că teritoriile de pe ambele maluri ale Niprului sunt parte integrantă a granițelor strategice ale Rusiei. Harta în cauză, care a fost afișată în spatele lui Medvedev, este aceeași care a fost publicată anterior pe contul său de Telegram și atribuită „analiștilor occidentali”. Potrivit acestei hărți, teritoriul Ucrainei ar fi redus la regiunea Kiev, restul fiind sub controlul Rusiei și al vecinilor săi.

Ministerul român de Externe a reacționat la aceste declarații, considerându-le parte din campania de propagandă și dezinformare a Federației Ruse, care a fost intensificată după începerea conflictului armat în Ucraina. De asemenea, site-ul euvsdisinfo.eu, creat de Comisia Europeană pentru a combate știrile false și propaganda rusă, a analizat și a semnalat acest tip de dezinformări ca fiind parte din narațiunile promovate de Kremlin.

Într-un alt discurs, Medvedev a subliniat că operațiunea militară specială a Rusiei în Ucraina va continua până la capitularea Kievului, reiterând ideea că părțile Ucrainei revendicate de Rusia „trebuie să se întoarcă acasă”. Aceste declarații agresive vin în contextul în care forțele armate ale Moscovei au obținut recent victorii pe terenul de luptă în Ucraina.


SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9759 RON
-0.00010
USD
USD: 4.6361 RON
0.00770
GBP
GBP: 5.8194 RON
0.00060
HUF
HUF: 1.2736 RON
-0.00460
BGN
BGN: 2.5441 RON
CHF
CHF: 5.0891 RON
0.00570
Convertor valutar

Rezultat: ---