Externe Politic

Răspunsul SUA după amenințările nucleare făcute de Medvedev

schedule 01 aug. 2023, 08:40

Răspunsul SUA după amenințările nucleare făcute de Medvedev
Vladimir Tretyakov / Shutterstock

SUA a venit cu un răspuns după ce Dmitri Medvedev a făcut o amenințare cu armele nucleare. Un reprezentant al Consiliului Național de Securitate al SUA a afirmat că folosirea armelor nucleare ar putea avea consecințe grave pentru Federația Rusă.

SUA vine cu un răspuns la amenințarea cu nucleare a lui Medvedev

După ce Dmitri Medvedev a declarat că Rusia ar putea ajunge să folosească armele nucleare, SUA a intervenit. Casa Albă a transmis că afirmația vicepreședintelui Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, în care a declarat că Rusia ar putea folosi împotriva Ucrainei arme nucleare, în cazul unei contraofensive de succes, este o afirmație nesăbuită și iresponsabilă.

Un reprezentant al Consiliului Național de Securitate al Statelor Unite ale Americii a afirmat că folosirea armelor nucleare ar fi o catastrofă, atât pentru Rusia și Ucraina, dar și pentru restul statelor.

Folosirea armelor nucleare în Ucraina – sau oriunde altundeva – ar fi catastrofală pentru întreaga lume și ar avea consecințe grave pentru Rusia”, a declarat un reprezentant al Consiliului Național de Securitate al Statelor Unite ale  Americii.

Potrivit oficialului de la Casa Albă, până acum SUA nu a observat niciun semn că Rusia ar fi pe poziții și ar urma să folosească armele nucleare.

Continuăm să monitorizăm îndeaproape ceea ce se întâmplă, dar până acum nu vedem niciun motiv pentru a ne ajusta propria poziție nucleară, nici semne că Rusia se pregătește să folosească arme nucleare”, a adăugat el.

Medvedev a amenințat că Rusia va folosi armele nucleare

Duminică, fostul președinte al Rusiei, în prezent vicepreşedinte al Consiliului de Securitate al Federaţiei Ruse, Dmitri Medvedev, a declarat că Rusia ar putea să utilizeze armele nucleare dacă ofensiva Ucrainei va avea succes și va elibera teritoriile ocupate de Rusia.

"Închipuiţi-vă că dacă (...) ofensiva susţinută de NATO are succes, iar ei rup o parte din teritoriul nostru, am fi obligaţi să folosim o armă nucleară, conform regulilor unui decret al preşedintelui Rusiei. Pur şi simplu nu ar exista altă opţiune. Deci inamicii noştri ar trebui să se roage pentru luptătorii noştri. Aceştia asigură că nu va începe un incendiu nuclear global", a scris Medvedev.

Nu este pentru prima oară când Medvedev amenință direct că va folosi arme nucleare. O astfel de declarație a avut loc și în luna martie, când fostul președinte ar fi „avertizat”  Ucraina împotriva încercărilor de a ocupa Crimeea. Acesta a menționat ceva mai târziu că perspectiva războiului nuclear creștea în fiecare zi. 

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9765 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6373 RON
0.00130
GBP
GBP: 5.8018 RON
0.00490
HUF
HUF: 1.2662 RON
0.00090
BGN
BGN: 2.5444 RON
CHF
CHF: 5.0832 RON
0.00110
Convertor valutar

Rezultat: ---