Social

Ambasadorul Israelului la Bucureşti, despre conflictul dintre Israel și Gaza: „Guvernul a decis că amenințarea Hamas trebuie eliminată"

schedule 11 oct. 2023, 09:48

Ambasadorul Israelului la Bucureşti, despre conflictul dintre Israel și Gaza: „Guvernul a decis că amenințarea Hamas trebuie eliminată"
LCV / Shutterstock

Ambasadorul Israelului la Bucureşti, Reuven Azar, a vorbit despre planul Israelului de a elimina gruparea teroristă Hamas care reprezintă o amenințare pentru statul israelian.

Ambasadorul Israelului la Bucureşti, despre războiul din Israel

Ambasadorul Israelului la Bucureşti, Reuven Azar, a fost întrebat ce răspuns pregătește Israelul în urma atacurilor grupării Hamas.

"Suntem în război. Ceea ce s-a întâmplat în Făşia Gaza este îngrozitor! De la acele atacuri nu s-a mai văzut aşa ceva...Familii ucise, oameni decapitați, copii luați ostateci, sunt atrocități şi e greu de crezut că unii oameni sunt capabili de aşa ceva.
Suntem în război şi cred că aşa cum a spus preşedintele Joe Biden nu este numai dreptul nostru, ci şi datoria noastră să luptăm contra acestui tip de extremism islamic ce devastează întreg Orientul Mijlociu care este acum ameninţat. Ameninţă civilizația occidentală.
Asta e importanța sarcinii cu care ne confruntăm. Cetăţenii israelieni sunt uniți, au motivația şi puterea şi cu ajutorul lui Dumnezeu vom izbândi. Guvernul a decis că amenințarea Hamas trebuie eliminată şi acest grup şi aliații lui nu mai pot să reprezinte o amenințare pentru Israel", a spus ambasadorul Israelului în România, Reuven Azar.

Acesta a vorbit și despre planul pentru Fâşia Gaza, deoarece statul israelian vrea ca gruparea Hamas să răspundă pentru ororile pe care le-a comis de curând.

"Am recrutat 300.000 de rezerviști militari pe lângă armată şi planurile sunt construite chiar acum în timp ce vorbim. Vom vedea cum se vor executa aceste planuri. Am primit şi sprijin de la SUA care au trimis forţe militare pentru a da un semnal de alarmă Iranului să nu se amestece pentru că vor plăti scump. Ne concentrăm pe Fâşia Gaza acum. Va fi o luptă dură care ar putea dura chiar şi câteva luni, dar Hamas-ul a pornit acest război, însă noi vom stabili cum se va sfârși el.
Fără sprijinul Iranului, Hamas nu ar fi putut ajunge la asemenea capabilități ca să ne poată lua prin surprindere", a mai spus ambasadorul Israelului în România. 

Ar avea vreo legătură Rusia cu atacurile grupării Hamas

Ambasadorul a vorbit și despre o posibilă legături dintre Rusia și aceste atacuri din partea grupării teroriste.

"Din câte ştim Rusia are un dialog de ani de zile cu Hamas. Nu cred că este în regulă ca Hamas să fie un jucător legitim, însă nu știm dacă Rusia a sprijinit material Hamas-ul. Acum momentul nu este o coincidență. Iranul cred că a urmărit cu atenţie cum Israelul s-a apropiat de lumea arabă, cum am reuşit să lărgim cercul de pace cu alte ţări precum Arabia Saudită, liderul lumii musulmane.
Toată lumea, partenerii SUA şi toți membrii lumii civilizate vor ca Israelul să elimine această ameninţare şi asta se va întâmpla", a mai spus ambasadorul Israelului în România, Reuven Azar.

În ceea ce privește ostaticii, ambasadorul a spus că mai întâi au loc procesele de identificare a persoanelor, după care generalii desemnați vor purta discuțiile pentru negociere, însă acest lucru nu îi va intimida sau îi va face să amâne deciziile pentru a elimina amenințările Hamas-ului.

"Vrem să salvăm cât mai mulţi ostateci, dar nu ne vom lăsa intimidați", a mai spus ambasadorul.
"Vreau să mulțumesc poporului român. Am primit multe mesaje de susținere şi Israelul va învinge. Este casa noastră şi o vom apăra. Avem voinţa şi avem puterea să o facem şi cum ajutorul lui Dumnezeu vom reuşi", a încheiat ambasadorul Reuven Azar.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9765 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6373 RON
0.00130
GBP
GBP: 5.8018 RON
0.00490
HUF
HUF: 1.2662 RON
0.00090
BGN
BGN: 2.5444 RON
CHF
CHF: 5.0832 RON
0.00110
Convertor valutar

Rezultat: ---