Politic

Vizită cu scandal peste ocean. Ambasadorul României spune că a fost exlus de la întâlnirile politice ale lui Marcel Ciolacu. Replica premierului

schedule 04 dec. 2023, 11:14

Vizită cu scandal peste ocean. Ambasadorul României spune că a fost exlus de la întâlnirile politice ale lui Marcel Ciolacu. Replica premierului
Foto: ALEX TUDOR/AGERPRES FOTO

Ambasadorul României în SUA, Andrei Muraru, s-a plâns că a fost exlus de la întâlnirile politice pe care premierul Marcel Ciolacu le va avea peste ocean. Oficialul a declarat, la întâlnirea cu românii din Statele Unite, că rolul său în această vizită s-a încheiat. Prim-ministrul României a reacționat la afirmațiile lui Muraru și a declarat că cea mai mare calitate în politică este răbdarea. 

Andrei Muraru a declarat în faţa comunităţii de români din SUA că îi doreşte lui Marcel Ciolacu să aibă parte de întâlniri de substanţă pentru prosperitatea şi securitatea românilor.  

„Rolul meu în această vizită se încheie aici. Mulţumesc echipei mele de la Ambasada României de la Washington pentru efortul depus în ultimele zile pentru a facilita întâlnirile din următoarele zile. Însă domnul prim-ministru a considerat că nu este necesară participarea reprezentanţilor ambasadei României la Washington la întâlnirile politice din următoarele zile.

Acestea fiind spuse, domnule prim-ministru, nu-mi rămâne decât să vă doresc foarte mult succes, dumneavoastră şi echipei guvernamentale, pentru că succesul dumneavoastră aici în America înseamnă succesul României. Şi, în definitiv, vă dorim ceea ce ne dorim cu toţii, întâlniri de substanţă, rodnice pentru pacea, prosperitatea şi securitatea românilor”, a afirmat ambasadorul Andrei Muraru.

Prezent la întâlnire, Marcel Ciolacu i-a dat replică ambasadorului Muraru: „O să-mi permit, că eu cred că domnul ambasador e mai tânăr decât mine, cred că cea mai mare calitate în politică este răbdarea”.

Premierul român se află în vizită de lucru în SUA, la Washington D.C. şi New York, împreună cu o delegație guvernamentală din care fac parte Angel Tîlvăr, ministrul Apărării, Luminiţa Odobescu, ministrul Afacerilor Externe, şi Radu Oprea, ministrul Economiei. 

Marcel Ciolacu va depune o coroană de flori la Cimitirul Eroilor, apoi va merge la Pentagon pentru discuții cu secretarul american al Apărării, Lloyd Austin. Urmează o întâlnire şi cu secretarul de stat Antony Blinken, iar mai apoi va avea discuţii cu secretarul pentru Energie.

După aceste trei zile, premierul Ciolacu va merge la New York pentru discuţii cu secretarul general al Naţiunilor Unite şi cu preşedintele consiliului evreiesc mondial. 

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9765 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6373 RON
0.00130
GBP
GBP: 5.8018 RON
0.00490
HUF
HUF: 1.2662 RON
0.00090
BGN
BGN: 2.5444 RON
CHF
CHF: 5.0832 RON
0.00110
Convertor valutar

Rezultat: ---