Externe Locale Politic

Dublă cetățenie pentru românii din Spania - Anunțul făcut de Nicolae Ciucă

schedule 20 feb. 2024, 08:34

Dublă cetățenie pentru românii din Spania - Anunțul făcut de Nicolae Ciucă
LCV / Shutterstock
Românii din Spania vor putea avea dublă cetățenie, anunță președintele Senatului României, Nicolae Ciucă.

Românii stabiliți în Spania primesc vești importante de la președintele Senatului, Nicolae Ciucă, care, în urma unei întâlniri oficiale cu omologul său spaniol, Pedro Rollan Ojeda, a anunțat că, începând din acest an, comunitatea românească va putea beneficia de dublă cetățenie.

În cadrul vizitei oficiale în Regatul Spaniei, Nicolae Ciucă a discutat despre consolidarea relațiilor bilaterale între România și Spania, subliniind importanța diplomației parlamentare și identificarea de soluții comune pentru îmbunătățirea legăturilor politice, comerciale și culturale. Prin intermediul unui mesaj postat pe Facebook, președintele Senatului a exprimat aprecierea pentru modul în care comunitatea românească este privită în Spania, recunoscându-i-se experiența vastă de muncă, calificarea înaltă și mentalitatea occidentală.

Această oportunitate de a deține dublă cetățenie reprezintă un pas înainte semnificativ pentru românii din Spania, Spania având acorduri similare doar cu țările vecine, Portugalia și Franța. Nicolae Ciucă a menționat, de asemenea, că vizita a inclus și întâlniri cu președinții Comisiilor parlamentare de Apărare și de Afaceri Externe, unde s-au explorat posibilitățile de colaborare în industria de apărare, evidențiind potențialul României în fabricarea de armament, muniții și vehicule blindate.

Președintele Senatului a fost însoțit în această vizită de o delegație formată din senatori români, punând accent pe dialogul constructiv și pe întărirea legăturilor dintre cele două națiuni. Anunțul făcut de Nicolae Ciucă vine ca o confirmare a eforturilor depuse pentru sprijinirea românilor din diaspora și a interesului României pentru o colaborare strânsă cu Spania.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9765 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6373 RON
0.00130
GBP
GBP: 5.8018 RON
0.00490
HUF
HUF: 1.2662 RON
0.00090
BGN
BGN: 2.5444 RON
CHF
CHF: 5.0832 RON
0.00110
Convertor valutar

Rezultat: ---