Social

SRI îi verifică pe românii aduși în România din Gaza pentru a evita infiltrarea teroriștilor

schedule 09 nov. 2023, 10:20

SRI îi verifică pe românii aduși în România din Gaza pentru a evita infiltrarea teroriștilor
Antena 3/Youtube

Serviciul Român de Informații îi verifică pe cetățenii români cu dublă cetățenie care au fost repatriați din Fâșia Gaza, noaptea trecută.

Românii aduși din Gaza sunt verificați de SRI

Președintele comisiei pentru controlul parlamentar asupra SRI, Ioan Chirteş, a anunțat că români cu dublă cetățenie vor fi verificați de autoritățile competente, pentru a evita o posibilă infiltrare a teroriștilor.

Potrivit procedurilor standard, persoanele suspecte de terorism sau care ar putea lansa amenințări teroriste sunt identificați și reținuți de autorități, după care procurorii DIICOT anchetează fiecare caz în parte.

Serviciul Român de Informații a menționat că au fost luate măsuri preventive chiar în ziua în care a izbucnit conflictul armat între Israel și Fâșia Gaza. Respectiv, autoritățile din România au întărit paza de pe aeroporturi din țară, dar și în jurul sinagogilor, la Ambasada Israelului şi în zonele cu mulți palestinieni.

Până în prezent, jumătate dintre cei cu cetățenie română care au solicitat să fie evacuați din Gaza au fost aduși în România. Acestora nu le-a fost ușor să scape, însă efortul a meritat. Aceștia au mers mai bine de 10 ore de la granița cu Gaza până la aeroportul din Cairo, unde au fost îmbarcați și aduși în România.

Autoritățile române vor continua să îi aducă pe cei 260 de refugiați români care au cerut ajutor pentru a fi transportați din Gaza în România. Premierul Marcel Ciolacu a plecat ieri la Cairo pentru a-i întâlni pe cetățenii români care au scăpat din zona de conflict și s-au întors acasă alături de membrii familiilor lor.

România are șase cetățeni care sunt ținuti ostatici de Hamas

Alți 41 de refugiați din Fâșia Gaza au ajuns în România, noaptea trecută. Aceștia au fost transportați cu ajutorul unui avion Hercules. 30 de persoane dintre cele refugiate sunt din Republica Moldova.

Ministrul Afacerilor Externe al României a transmis că alți 51 de cetățeni români așteaptă să fie aduși în țară. Din păcate, evacuarea acestora a fost amânată, după ce granița de la Rafah a fost închisă.

La momentul actual, România are șase cetățeni care sunt ținuti ostatici de teroriștii grupării Hamas. O celulă de criză inter-instituțională monitorizează situația acestora.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 13 voturi
Nu: 21 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

34 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9709 RON
-0.00170
USD
USD: 4.567 RON
-0.02020
GBP
GBP: 5.897 RON
0.00890
HUF
HUF: 1.2719 RON
0.00200
BGN
BGN: 2.5416 RON
-0.00090
CHF
CHF: 5.1374 RON
0.00590
Convertor valutar

Rezultat: ---