Politic

Eduard Hellvig critică susținerea Coaliției pentru Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei

schedule 23 mar. 2024, 07:42

Eduard Hellvig critică susținerea Coaliției pentru Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei
GRIGORE POPESCU / AGERPRES FOTO
Eduard Hellvig critică susținerea Coaliției PSD-PNL pentru Cătălin Cîrstoiu, candidat fără experiență politică, la Primăria Capitalei.

Eduard Hellvig, fostul director al Serviciului Român de Informații, a exprimat public dezacordul său față de susținerea acordată de Coaliția PSD-PNL medicului Cătălin Cîrstoiu pentru candidatura la Primăria Generală a Capitalei. Într-o postare pe o rețea de socializare, Hellvig a criticat decizia partidelor de a propune un candidat fără experiență politică sau administrativă, punând sub semnul întrebării reprezentativitatea și competența acestuia într-un rol atât de important.

Fostul șef al SRI a descris candidatura lui Cîrstoiu ca pe o figură de ceară, sugerând că aceasta ar putea fi demistificată rapid de către electorat. Hellvig a ridicat întrebări privind motivele din spatele alegerii unui candidat independent și a avertizat asupra riscurilor pe care le implică promovarea unui astfel de candidat de către un partid sau o alianță politică.

Cătălin Cîrstoiu, managerul Spitalului Universitar din București, a fost prezentat oficial ca fiind candidatul Coaliției pentru Primăria Capitalei, iar liderii Coaliției au evitat să ofere detalii despre procesul de selecție. În cadrul evenimentului de prezentare, Cîrstoiu a vorbit despre experiența sa administrativă la Spitalul Universitar și despre cum aceasta l-a condus spre interesul pentru administrarea orașului.

Liderii Coaliției au subliniat deschiderea lor către persoane noi în politică, care au demonstrat performanță în domeniile lor profesionale, iar Nicolae Ciucă, liderul PNL, a menționat că nu există alte explicații care să justifice decizia alegerii lui Cîrstoiu. Marcel Ciolacu, liderul PSD, a adăugat că nu este convins că Coaliția l-a ales pe Cîrstoiu, ci mai degrabă el i-a ales pe ei.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 8 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

27 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9761 RON
-0.00040
USD
USD: 4.6285 RON
-0.00320
GBP
GBP: 5.7804 RON
0.01880
HUF
HUF: 1.278 RON
-0.00030
BGN
BGN: 2.5442 RON
-0.00020
CHF
CHF: 5.093 RON
-0.00250
Convertor valutar

Rezultat: ---