Sport Social Locale

VIDEO Protest la Ministerul Sportului. Manifestanții îl acuză pe ministrul Novak de furturi din bugetul Sportului și inechități

schedule 23 mar. 2023, 14:12

Sindicatul Național Sport și Tineret a organizat astăzi un protest în fața sediului Ministerului Sportului. Manifestanții au venit să își spună nemulțumirea față de inechități, de furturile din bugetul Sportului și a politicilor anti-sport-național care sunt promovate de actualul ministru al Sportului, Eduard Novak.

Protest la Ministerul Sportului. Ce îi nemulțumește pe manifestanți

Protestul de la Ministerul Sportului a fost organizat de Sindicatul Național Sport și Tineret. Sindicaliștii susțin că de numărate ori au denunțat mai multe inechități din minister, însă nu au fost auziți. Acum aceștia s-au strâns în fața instituției pentru a-și striga nemulțumirea. Printre ilegalitățile enumerate de ei se regăsesc următoarele:

  • suspendarea dialogului social și a consultărilor
  • lipsa de transparență privind descentralizarea și reorganizarea
  • blocarea activităților și programelor specifice
  • incertitudinea și nesiguranța locurilor de muncă
  • inexistența criteriilor de acordare a bugetelor către unitățile subordonate
  • tăieri și sistări abuzive ale finanțării federațiilor sportive naționale
  • blocarea proiectului Strategia Națională pentru Sport
  • inechitățile privind premierile pentru rezultatele sportive deosebite
  • ilegalitățile făcute de conducerea ministerului în gestionarea bugetului Sportului.

SNTS susține că ministrul Novak este implicat în furturi din bugetul Sportului

Reprezentanții SNST cer ca Guvernul României să intervină de urgență pentru a rezolva problemele din domeniile sportului. De asemenea, manifestanții solicită și implicarea premierului Ciucă.

"SNST solicită măsuri imediate din partea Guvernului României pentru soluționarea problemelor din domeniile noastre de activitate. De asemenea, cerem intervenția personală a Premierului Nicolae Ciucă pentru deblocarea reorganizării Ministerului Sportului, proces suspendat de peste un an, dar și înlăturarea celor care, prin ilegalitățile semnalate public în ultima perioadă, aduc prejudicii bugetului destinat Sportului.", declară sindicaliștii.

Sindicaliștii spun că între timp s-au adunat prea multe nemulțumiri, inechități și încălcări ale drepturilor celor care activează și își desfășoară activitatea în sfera sportului. Aceștia susțin că tot mai mulți sportivi, antrenori, salariați și chiar părinți ai sportivilor sunt sfidați, jigniți, ignorați și furați de actualul ministru al Sportului, Eduard Novak.

„Tot mai multe voci din Parlamentul României, Federațiile Sportive Naționale, COSR, unitățile și bazele sportive, dar și din presă, spun că în Ministerul Sportului domnește incompetența, dezinteresul și hoția, iar această stare de lucruri nu mai poate continua! Ieșim în stradă să cerem soluții Guvernului, protestăm pentru a ne lua Sportul înapoi!”, spun reprezentanții SNST.", declară sindicaliștii.


SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 9 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

28 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9756 RON
-0.00030
USD
USD: 4.6134 RON
0.02300
GBP
GBP: 5.7832 RON
0.00510
HUF
HUF: 1.2824 RON
-0.00140
BGN
BGN: 2.544 RON
-0.00020
CHF
CHF: 5.0909 RON
0.00650
Convertor valutar

Rezultat: ---