Social

Începe revolta și la CFR. Angajații vor ieși în stradă săptămâna viitoare. „Protestăm!”

schedule 25 mai 2023, 10:36

Începe revolta și la CFR. Angajații vor ieși în stradă săptămâna viitoare. „Protestăm!”
Vlad Ispas / Shutterstock

Angajații CFR au început să se revolte și să se orienteze spre un nou protest. Aceștia sunt nemulțumiți de condițiile de muncă grele și de bugetul mai mic față de anul trecut. Angajații CFR au anunțat că vor organiza un protest în fața Ministerului Transporturilor pe data de 29 mai.

Revoltă în rândul angajaților CFR. Protest la Ministerul Transporturilor

Se pare că angajaților CFR le-a ajuns și lor cuțitul la os. Aceștia se revoltă și sunt gata de proteste pentru a obține ceea pentru ce militează. În data de 29 mai, angajații CFR vor ieși la protest în fața Ministerului Transporturilor. Lucrătorii sunt nemulțumiți din cauza condițiilor grele de muncă, dar și din cauza bugetului redus.

Președintele Federației Sindicatelor Transportatorilor Feroviari, Rodrigo Maxim, a explicat care sunt revendicările angajaților CFR.

"Protestăm pentru soluționarea favorabilă a revendicărilor angajaților CFR, în special pentru aplicarea legii nr. 195/2020 privind statutul personalului feroviar.", a spus Rodrigo Maxim, președintele Federației Sindicatelor Transportatorilor Feroviari.

Condițiile de muncă grele sunt un alt aspect care îi deranjează pe angajații CFR. Aceștia cer trenuri de călători cu mai multe vagoane. Însă toate acestea nu sunt posibile din cauza lipsei bugetului din acest an.

„De asemenea, protestăm pentru condițiile de muncă, dar și pentru că vrem trenuri de călători cu mai multe vagoane. Din cauza lipsei bugetului de venituri și cheltuieli pe anul 2023, nu există bani nici măcar pentru repararea trenurilor existente.

Totodată, președintele Federației Sindicatelor Transportatorilor Feroviari a mai menționat că nu dispun de bani nici pentru investiții în trenuri noi, chiar dacă au fost aprobați, anul trecut, contractul de servicii publice pe zece ani. Acesta ar fi trebuit să fie primul an în care CFR ar fi putut să achiziționeze trenuri noi.

„De asemenea, ordonanța austerității a tăiat încă 10% din bugetul prevăzut pentru compensații, ceea ce înseamnă că avem un buget mai mic decât anul trecut, în condițiile în care toate prețurile s-au dublat", a spus Rodrigo Maxim, președintele Federației Sindicatelor Transportatorilor Feroviari.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 6 voturi
Nu: 16 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

22 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9763 RON
-0.00260
USD
USD: 4.6818 RON
-0.01540
GBP
GBP: 5.8284 RON
-0.00100
HUF
HUF: 1.2591 RON
0.00400
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00140
CHF
CHF: 5.1289 RON
-0.01950
Convertor valutar

Rezultat: ---