Educație

Profesorii, revoltați că sindicaliștii au suspendat greva. Majoritatea ar fi votat împotrivă: „Nu am vrut, evident!”

schedule 14 iun. 2023, 08:55

Profesorii, revoltați că sindicaliștii au suspendat greva. Majoritatea ar fi votat împotrivă: „Nu am vrut, evident!”
Foto: RADU TUTA / AGERPRES FOTO

Greva din Educație, începută pe 22 mai, a fost suspendată după trei săptămâni, pe 12 iunie. Liderii de sindicate au acceptat oferta Guvernului după multe runde de negocieri. Însă liniștea în învățământ încă nu s-a așternut. Mulți profesori sunt revoltați că sindicaliștii au suspendat greva pentru că majoritatea ar fi votat împotrivă. S-au întors la catedră pentru a încheia mediile, dar nu vor să audă de recuperări. Nici el, nici elevii. 

Grupurile de profesori, pline de mesaje de revoltă după suspendarea grevei. Majoritatea dascălilor ar fi votat împotrivă

„Nu am vrut, evident, pentru că în colegiul nostru, în urma votului, situația părea complet inversă, în raport cu ce s-a decis. La noi nu s-a dorit suspendarea grevei. E posibil că în orice moment greva să fie reluată”, a spus Ruxandra Achim, profesoară. 

Mai multe școli din țară au raportat că majoritatea profesorilor ar fi fost împotriva suspendării grevei. „Avem un sentiment de frustare că mesajul nostru nu a ajuns, că lupta noastră nu s-a încheiat şi încă rămânem uniţi să ne atingem scopul şi obiectivele care nu sunt neapărat legate de salarii, cât de imaginea noastră ca profesori”, a declarat o altă profesoară. 

Ministrul Educației, Ligia Deca, a chemat toți dascălii la catedră, pentru încheierea anului școlar. În cele trei zile rămase, însă, nu se poate vorbi și despre recuperarea materiei pierdute, așa cum a recomandat Deca, căci cu elevi ieșiți din ritm nu poți forța lucrurile. 

„Este foarte puțin timp la dispoziție, mai sunt o zi sau două, deja elevii și-au ieşit din ritm, nu poți să forţezi lucrurile. Nu se mai poate vorbi de predare din punctul meu de vedere”, a explicat Paul Buga, profesor, pentru Observator. 

Probele de competențe orale se vor echivala cu mediile din liceu începând de miercuri pentru elevii de clasa a douăsprezecea, iar pentru cei care nu pot ajunge, probele se vor organiza miercuri, fizic, la școală. Examenele scrise încep în data de 26 iunie. Primii sunt elevii de clasa a opta, care dau Evaluarea Națională pe 19 și 21 iunie. 

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9758 RON
0.00070
USD
USD: 4.6438 RON
-0.00650
GBP
GBP: 5.82 RON
-0.01820
HUF
HUF: 1.269 RON
-0.00280
BGN
BGN: 2.5441 RON
0.00030
CHF
CHF: 5.0948 RON
-0.01160
Convertor valutar

Rezultat: ---