Showbiz

Monica Tatoiu, despre subiectele de la BAC: „Slavici, Rebreanu, Creangă. Niște idioți”

schedule 29 iun. 2023, 11:27

Monica Tatoiu și-a dat cu părerea și ea despre subiectele de anul acesta, de la Bacalaureat și nu a fost deloc încântată. Ce a avut de zis despre marii noștri scriitori!

Monica Tatoiu, despre subiectele de la BAC

Subiectele de la BAC 2023 nu au fost o prea mare încântare nici pentru cei care l-au dat, nici pentru cei mai bătrâni care au trecut de vremea aceea. De exemplu, Monica Tatoiu a avut și ea ceva de comentat despre ceea ce au avut de scris copiii anul acesta, aducând în discuție faptul că ea a obținut, pe vremea sa, nota 10 și că a fost profesoară de matematică. Astfel, i-a numit pe scriitori noștri „idioți”, considerând că limbajul lor este unul arhaic pentru generația aceasta, pe care le este greu să îi înțeleagă și nu înțelege de au fost aleși chiar ei.

Femeia a mai zis și că au enervat-o foarte tare aceste subiecte și din cauza faptului că li s-a dat să analizeze cât de mulțumiți sunt profesorii de la școală, ceea ce i se pare absurd. A obținut notă maximă și fără să îl citească pe Rebreanu, fiind pasionată de alți scriitori.

”Pe mine m-au enervat subiectele de la Limba română. Să-mi dea mie la BAC să analizez cât sunt de mulțumiți profesorii mei de la școală… Cu Liviu Rebreanu, eu când aud… Eu nu l-am citit pe Liviu Rebreanu și am luat 10 la BAC. Nu pot să-l suport. Mie îmi place Gib Mihăescu și d-astea, dar nu porcăriile astea, Slavici, Rebreanu, Creangă. Niște idioți. Și formulele, limbajul e arhaic pentru generația lor. E ca și cum aș studia greaca veche”, a declarat Monica Tatoiu, pentru cancan.ro.

De asemenea, Monica Tatoiu a fost revoltată și din cauza profesorilor suvraveghetori, care le-au anulat lucrările unor elevi de la Gheorghe Șincai din cauza unor motive banale. În plus, faptul că li s-a cerut să mintă pentru a trece, adevărul fiind unul mult prea dur pentru a-l aduce în discuției la examen, i s-a părut absurd, pentru că a le cere copiilor să evalueze relația lor cu școala nu este un subiect de BAC, după părerea sa.

”Cum să-l pui tu pe copil să evalueze relația lui cu școala și s-o spună adevărat? Îi ceri să mintă? Pentru că dacă spune adevărul și nu e capabil să argumenteze ca un adult să-i bage pe profesorii ăia în mama lor că nu și-au făcut treaba… Nu poate să spună adevărul, așa că trebuie să mintă. Ăsta e examenul maturității? Să minți ca să treci clasa? Este inadmisibil așa ceva. Le-au anulat lucrările de la Gheorghe Șincai niște idioți de profesori care-i supravegheau”, a mai zis ea.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00050
USD
USD: 4.65 RON
-0.01390
GBP
GBP: 5.818 RON
0.00140
HUF
HUF: 1.2774 RON
-0.00380
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00030
CHF
CHF: 5.0964 RON
-0.00730
Convertor valutar

Rezultat: ---