Social

Începe distribuția alimentelor de la UE. Cine le poate primi

schedule 19 apr. 2023, 09:03

Începe distribuția alimentelor de la UE. Cine le poate primi
Foto: Captura TVR Craiova

Azi începe distribuția alimentelor de la Uniunea Europeană (UE). Cei care se încadrează pentru acest ajutor vor beneficia de 25 de kilograme de alimente. Iată ce conțin pachetele alimentare, cine le poate primi și cum pot fi ridicate.

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a anunțat că începe distribuția pachetelor alimentare de la UE

Pachetele cântăresc 25 de kilograme și conțin făină, ulei, zahăr, mălai, conserve se carne, paste, compot sau gemuri.  Distribuția începe astăzi pentru persoanele care beneficiază de venitul minim garantat și alocația de susținere a familiei.

În cazul în care la sfârșitul acestei tranșe mai sunt pachete, acestea vor fi distribuite oamenilor cu handicap. Atunci, distribuirea se va face în ordinea sosirii, dar și în limita stocului disponibil.

Cei care vor să își ridice pachetele cu ajutoare alimentare de la UE trebuie să vină la centrele de distribuire cu actele lor de identitate și pe cele ale membrilor familiei.

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a transmis că cei care pot beneficia de aceste pachete alimentare de la UE sunt:

  • Familii și persoane singure cărora le este stabilit, prin dispoziție scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat;
  • Familii beneficiare de alocație pentru susținerea familiei;
  • Persoane sau familii aflate temporar în situații critice de viață, respectiv victime ale calamităților, persoane dependente sau în alte situații asemănătoare stabilite prin anchetele sociale și care se află în situații deosebite de vulnerabilitate, precum și persoanele care locuiesc în așezările informale.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 12 voturi
Nu: 20 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

32 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9768 RON
0.00030
USD
USD: 4.6386 RON
0.01490
GBP
GBP: 5.8873 RON
0.00100
HUF
HUF: 1.2562 RON
-0.00410
BGN
BGN: 2.5446 RON
0.00010
CHF
CHF: 5.1926 RON
0.02310
Convertor valutar

Rezultat: ---